Хто в парламенті не голосував за “офшорну” слідчу комісію

 

Верховна Рада не дала згоду на створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування причетності президента Петра Порошенка та інших високопосадовців України до “офшорного скандалу”.
За відповідну постанову на ранковому засіданні в середу, 1 червня, проголосували лише 108 депутатів.

При цьому фракції коаліції – БПП і “Народний фронт” – дали за ТСК загалом 34 голоси.

Для створення такої комісії потрібно всього 150 голосів. 

Як відомо, за створення ТСК виступала фракція Радикальної партії Олега Ляшка, яка останні два тижні блокувала трибуну у парламенті й навіть приносила до сесійної зали розкладачки.
Після провалу голосування депутати РПЛ знову заблокували трибуну.

Результати голосування за проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо використання офшорних компаній Президентом України та іншими вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави (№4704) – за основу та в цілому:
Блок Порошенка – 21 “за” (із 142)
“Народний фронт” – 13 “за” (із 81)
“Опозиційний блок” – 1 “за” (із 44)
Позафракційні – 15 “за” (із 41)
“Самопоміч” – 22 “за” (із 26)
“Відродження” – 0 (із 23)
Радикальна партія – 19 “за” (із 21)
“Воля народу” – 0 (із 19)
“Батьківщина” – 14 (із 19)

Поіменні результати голосування – див. тут.

Читайте також:
БПП загальмував створення тимчасової слідчої комісії з питань офшорів

Як писала Новинарня, 3 квітня ЗМІ опублікували велике розслідування, що розкриває причетність багатьох світових лідерів, політиків і відомих людей різних професій до приховування своїх активів в офшорних компаніях Панами. Серед них, крім інших, виявився Петро Порошенко, який після обрання на президентство обіцяв продати корпорацію “Рошен”.
При цьому юристи Порошенка повідомили, що корпорація платить усі податки в Україні, а реєстрація офшору “в іноземній юрисдикції була єдиним можливим шляхом для передачі активів в управління авторитетній міжнародній трастовій структурі” перед продажем “Рошену”.
Сам  Петро Порошенко заявив, що передача активів “Рошен” у довірчу власність Rothschild Trust закінчилася наприкінці березня-початку квітня.

У травні міжнародні журналісти-розслідувачі опублікували новий масив інформації про офшори. Серед іншого, ці документи підтвердили причетність людей з оточення Петра Порошенка до офшорної компанії Intraco.

Також ЗМІ виявили офшорні компанії в міністра фінансів Олександра Данилюка.

Згідно з результатами опитування КМІС, більша частина українців вважають, що президент Порошенко має піти у відставку в зв’язку з інформацією про наявність у нього офшорів.

Читайте також:
Порошенко обіцяє боротися з офшорами

Штати дали Порошенкові зелене світло щодо панамського офшору

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна