Порошенко розповів, коли здав Roshen Ротшильду та як боротиметься з офшорами

 

Президент Петро Порошенко заявив, що передача активів “Рошен” у довірчу власність Rothschild Trust закінчилася наприкінці березня-початку квітня. Про це він розповів в інтерв’ю кільком телеканалам у неділю, 10 квітня, ввечері.

“Підписання угоди про довірчу власність відбулася після дуже довгих консультацій, узгоджень 14 січня цього року. Передача активів Ротшильду завершилася в кінці березня чи на початку квітня. Таким чином створена абсолютно прозора структура довірчої власності. Мета цього – відділення активів від політики”, – зазначив Порошенко.

Він наголосив, що менеджмент компанії, який наразі призначений, буде замінений на представників, призначених Ротшильдом, “і жодного впливу ні я, ні мої представники мати не будуть”.

Порошенко запевнив, що все оподаткування активів, які перебуватимуть у довірчій власності, буде проходити згідно з українським законодавством і в Україні.

Президент також підкреслив, що при передачі в довірчу власність, він позбавлений не лише впливу, а й отримання інформації.

Читайте також:
“Ротшильди” отримали “Рошен” у сліпий траст ще в січні – пояснення Rothschild Trust

Порошенко обіцяє боротися з офшорами

Крім того, Порошенко розповів про кроки, які необхідно зробити  а шляху до анонсованої деофшоризації.

Він заявив, що вже доручив Мінфіну та Державній фіскальній службі забезпечити приєднання України до міжнародної міжвідомчої конвенції щодо забезпечення доступу України до рахунків нерезидентів.

“Хочу, щоб це відбулося не пізніше 1 січня 2017 року. Після цього Україна автоматично має отримувати інформацію про рахунки, які є в будь-якому банку світу українського резидента”, – заявив Порошенко.

Також необхідно прийняти законодавство щодо введення статусу іноземних контрольованих компаній.

“Незалежно від того, чи ця компанія в Україні чи за кордоном – якщо вона прямо чи опосередковано належить українському резиденту і якщо рівень оподаткування в цій країні у понад два рази нижче за ставку українських податків – має платити податки в Україні”, – сказав Порошенко.

За його словами, при цьому мають бути кореспондовані ставки податків.

“Маємо забезпечити гармонізацію податкового законодавства і голосування конституційної судової реформи, яка забезпечить глибинне і повне перезавантаження судів, що забезпечить право на справедливий суд не лише для громадян, а й для бізнесу”, – додав президент.

Петро Порошенко зазначив, що також має бути запроваджено дії щодо безвізового режиму та антикорупційне законодавство, а також процедура покращення інвестиційного клімату.

“Окрім цього маємо прийняти закон, який забезпечить повернення українських активів. Це дозволить їх повернути, оподаткувати, задекларувати і це не створить жодних кримінальних загроз”, – пояснив Порошенко.

Усе разом це, за словами президента, забезпечить деофшоризацію та збільшення надходжень до бюджету та їхню прозорість.

Як писала Новинарня, 3 квітня ЗМІ опублікували велике розслідування, що розкриває причетність багатьох світових лідерів, політиків і відомих людей різних професій до приховування своїх активів в офшорних компаніях Панами. Серед них, крім інших, виявився Петро Порошенко, який після обрання на президентство обіцяв продати корпорацію “Рошен”.
При цьому юристи Порошенка повідомили, що корпорація платить усі податки в Україні, а реєстрація офшору “в іноземній юрисдикції була єдиним можливим шляхом для передачі активів в управління авторитетній міжнародній трастовій структурі” перед продажем “Рошену”.

Юристи повідомляли, що після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак “у зв’язку з відсутністю покупців” 14 січня 2016 року президент заявив, що передав свою частку у корпорації “Рошен” у незалежний “сліпий” траст.

Корпорація “Рошен” – один із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Кременчуцьку (Полтавська обл.) кондитерські фабрики, два виробничі майданчики у Вінницькій області, масло-молочний комбінат “Бершадьмолоко” (Вінницька обл.), два виробничі майданчики в Липецькій області (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Читайте також:
Порошенко пояснив, чим відрізняється він інших фігурантів Panama Papers

Штати дали Порошенкові зелене світло щодо панамського офшору

Юристи Порошенка пояснили, що офшор якраз і потрібен
для передачі активу в сліпий траст

“Розкриття офшорів Порошенка – радше його політична відповідальність,
а не юридична”, – “Слідство.інфо”

“Північний майдан”. Прем’єр Ісландії подав у відставку через панамський офшор

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна