Налякали розкладачками. Фракція “радикалів” розблокувала трибуну в обмін на ТСК

 

Члени фракції Радикальної партії Олега Ляшка погодили з керівництвом Верховної Ради реєстраці. проекту постанови про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів використання офшорів посадовими особами і розблокували парламентську трибуну, але пообіцяли продовжити протест через тиждень – 31 травня.

“Ви знаєте, що нам надійшло звернення щодо створення тимчасової слідчої комісії. Згідно із законом про регламент, надається час фракціям, щоб вони делегували своїх членів до слідчої комісії”, – сказав голова ВР Андрій Парубій на пленарному засіданні сьогодні, 20 травня.

За словами спікера, не всі парламентські фракції подали своїх представників до складу цієї ТСК, що створювало перешкоди для реєстрації відповідного проекту постанови.

Парубій зазначив, що за фракціями, які не делегували своїх представників до комісії, залишаться квоти, які вони можуть заповнити після реєстрації проекту постанови про створення ТСК, при розгляді документа в залі. “Такий формат є допустимим”, – сказав спікер.

Він також запевнив, що апарат Верховної Ради в установленому порядку розгляне питання реєстрації відповідного проекту постанови, на якому наполягали “радикали”.

Після слів спікера парламенту члени фракції Радикальної партії, які минулого і поточного пленарного тижня блокували трибуну Верховної Ради, розблокували її.

Однак у президії Верховної Ради залишалися три розкладачки, які “радикали” принесли до сесійної зали в п’ятницю, погрожуючи ночувати в парламенті, якщо їхні вимоги про реєстрацію проекту постанови не будуть виконані.

“Ми стояли два тижні, блокуючи трибуну. Але в ногах правди немає – принесли розкладачки. Тепер будемо лежати, поки нас не почують”, – написав зранку у “Фейсбуці” лідер РПЛ Олег Ляшко.

О 14:16 головуюча Ірина Геращенко оголосила засідання закритим, зазначивши, що наступного тижня депутати мають працювати в округах, а пленарне засідання ВР відбудеться 31 травня.

“Я рада, що цю ніч депутати з фракції Радикальної партії проведуть удома, а не на розкладачках”, – сказала перша застуниця голови ВР.

Олег Ляшко в соцмережі так прокоментував підсумок протестів своєї фракції: “Два тижні ми блокували трибуну Верховної Ради та були готові перейти до цілодобового протесту – навіть розкладачки взяли. Утім поки що в цьому немає потреби.
Спікер парламенту нарешті доручив зареєструвати нашу постанову про розслідування корупції Президента та його оточення.
Але розслаблятись ми не збираємось. З наступного пленарного тижня блокуватимемо трибуну і надалі до повного виконання наших вимог – створення ТСК по офшорах, повернення пільгових тарифів на газ для населення”.

Як наголосив Ляшко в коментарі журналістам у кулуарах ВР, проект постанови щодо ТСК зареєстровано в редакції “радикалів”, “Батьківщини” і “Самопомочі” – “Про розслідування фактів офшорів президента України та вищих посадових осіб держави”, хоча Блок Порошенка вимагав прибрати згадку про президента.

Читайте також:
БПП загальмував створення тимчасової слідчої комісії з питань офшорів

Нагадаємо, Олег Ляшко пропонує власну кандидатуру на посаду голови тимчасової слідчої комісії з питань офшорів. За його словами, заступником голови планується депутат від “Батьківщини” Ігор Луценко.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна