У Латвії почали кримінальне провадження проти організатора турів у Крим

 

У Латвії прокуратура висунула обвинувачення особі, яка організувала незаконні поїздки в Крим, незважаючи на запроваджені Європейським Союзом санкції за окупацію українського півострова Росією.

Як повідомляє балтійський портал Delfi, наприкінці квітня Поліція безпеки передала в прокуратуру Ризького судового округу звернення щодо кримінального переслідування особи, яка організувала туристичні поїздки в окупований Крим.

Ризька окружна прокуратура розпочала кримінальний процес за фактом порушення заборони Європейського Союзу надавати послуги, які безпосередньо пов’язані з туристичною діяльністю в Криму і Севастополі.

Поліція безпеки вважає, що зібрано достатньо доказів, щоб розпочати кримінальне переслідування стосовно однієї фізичної особи за умисне порушення нормативних актів, які регулюють у Латвії застосування санкцій, встановлених законодавством ЄС та іншими міжнародними організаціями.

За інформацією Delfi, 17 червня 2015 року ПБ провела обшуки в туристичній компанії Mkbc Tour, яка організовувала тури в Крим і Севастополь. Тоді представниця турфірми заявила, що в Mkbc Tour не знали про заборону організовувати подорожі до Криму.

Читайте також:
Російські туристи вже не так охоче їдуть в окупований Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна