Російські туристи вже не так охоче їдуть в окупований Крим

 

Окупований Крим втрачає популярність серед російських туристів. Попит на авіаквитки в Сімферополь з боку самостійних мандрівників уже впав на 25%.
А у 2017-му, як очікують російські туроператори, зупиниться зростання турпотоку й в організованому туризмі, пише газета “Коммерсантъ“.

“Ми прогнозували цей ефект за підсумками минулорічного літнього сезону. Інфраструктура півострова поки не дає такої ж якості сервісу, як звичні для росіян Туреччина і Єгипет, і багато мандрівників, побувавши в Криму, вирішили, що поки не готові вибирати його для регулярного відпочинку”, — пояснює комерційний директор компанії “Связной-тревел” Андрій Осинцев.

Як зазначає видання, спробувавши відпочинок у Криму, росіяни тепер надають перевагу більш розвиненій інфраструктурі Сочі.

Падіння популярності авіаквитків в окупований Сімферополь помітили і в інших агентствах. Водночас фахівці зазначають, що ситуація ще може змінитися, адже ринок зараз “характеризується невеликою глибиною бронювання”.

Попит на відпочинок у Криму серед росіян почав різко зростати після окупації півострова Російською Федерацією навесні 2014 року.

Читайте також:
До других роковин референдуму в Криму відкрили пам’ятник окупанту, який ґвалтує кота

Влітку 2015-го Крим виявився на піку популярності. Як зазначає “Коммерсант”, тоді Сімферополь був найбільш запитаним напрямком “внутрішнього туризму” по Росії. Але вже взимку туроператори заговорили про зниження популярності Криму – прогнозувалося, що попит на нього впаде після того, як ціни на відпочинок зрівняються з цінами в сусідньому Краснодарському краї РФ.

Водночас у сегменті організованого туризму в Росії окупований Крим поки що почувається значно краще, ніж на ринку самостійних подорожей. За словами гендиректора туроператора “Дельфін” Сергія Ромашкіна, у них поки що йдеться лише про уповільнення зростання попиту на кримські курорти.

“До кінця сезону ми можемо побачити сумарне зростання потоку на 20-25%”, – прогнозує Ромашкін.

Водночас він наголошує, що вже в цьому році Крим у будь-якому випадку дійде до власної межі зростання: за оптимістичними прогнозами, на півострів приїдуть 5,8-6 мільйонів осіб. Більше прийняти за літній сезон кримський готельний фонд неспроможний у принципі.

Читайте також:
Цьогоріч окупанти в Криму планують прийняти на 2 млн. туристів більше, ніж у 2015-му

Те, що зростання попиту уповільнилося, Ромашкін пов’язує з подорожчанням авіаквитків. За його словами, середня ціна перельоту в Крим регулярними рейсами зараз становить 16 тисяч рублів (~6200 грн.) туди й назад, хоч іще недавно було 12 тисяч.

Великі надії на зростання туристичного попиту на окупований Крим російські чиновники пов’язували із забороною туроператорам продавати путівки в Туреччину й закриттям прямих перельотів у Єгипет.

Але, за оцінками Сергія Ромашкіна, переорієнтуватися на “вітчизняні” курорти готові не більше 20% із тих росіян, які раніше обирали для відпочинку турецькі і єгипетські готелі.

І навіть у цьому випадку йдеться переважно про переорієнтацію на Сочі, де “пропонують схожий рівень сервісу”, а не на Крим.

Читайте також:
У Росії чоловіка засудили до 2 років колонії за репост у “ВК” статті “Крим – це Україна!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна