У Росії чоловіка засудили до 2 років колонії за репост у “ВК” статті “Крим – це Україна!”

 

У місті Твер (Росія) Заволзький районний суд засудив громадянина РФ Андрія Бубєєва до двох років позбавлення волі. Про це повідомила його адвокат Світлана Сидоркіна, передають “Грані”.

Суд визнав, що репости чужих статей і зображень на сторінці Андрія Бубєєва в соцмережі “ВКонтакте” можна розцінити як публічні заклики до екстремістської діяльності й порушення територіальної цілісності Росії.

Бубєєва звинуватили в закликах до екстремізму й сепаратизму за два репости плакату Антона Мирзіна (Paperdaemon Chaognostic) “Вичави з себе Росію!” і статті Бориса Стомахина “Крим – це Україна!”. Суд визнав користувача соцмережі винним за обома епізодами і призначив за кожен по півтора року колонії-поселення. В остаточному вироку термін було частково скорочено, при тому що прокурор просив 3,5 роки.

Крім того, Бубєєву заборонили протягом року користуватися інтернетом.

Сам Андрій Бубєєв вважає таке рішення суду політичним переслідуванням за його переконання і відмовляється визнавати провину.

Раніше, в серпні 2015 року, Бубєєв за доносом іншого користувача ВК вже був засуджений до 10 місяців позбавлення волі за репости подібних матеріалів.
Тоді Бубєєву інкримінували репости на своїй ВК-сторінці відео “Танки і бронетехніка РФ, велика колона фашистського агресора на кордоні з Україною. 20.01.2015”, фото кладовища з текстом про масові поховання бойовиків на Донбасі, замітки блогера Андрія Шипілова про антиукраїнські настрої в Росії, інструкцію з ножового бою. Жодними коментарями Бубєєв свої репости не супроводжував.
Крім того, у 2015 році блогера звинуватили в зберіганні 56 бойових патронів. Тоді він повністю визнав провину і пішов на досудову угоду.

Росфінмоніторинг включив Бубеева до списку терористів і екстремістів. Всі його банківські рахунки заморожені.

Читайте також:
Росія заборонила Меджліс як “екстремістів” навіть без рішення суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна