Зеленський у Києві зустрівся з міністром фінансів Британії: що обговорювали

Президент Володимир Зеленський і міністр фінансів Великої Британії Джеремі Гант під час зустрічі 24 квітня у Києві обговорили санкційну політику. Зокрема, наголосили на важливості розширення обмежувальних заходів проти Росії та унеможливлення обходу країною-агресоркою чинних санкцій.

Про це повідомив Офіс глави держави.

Зеленський подякував народові, уряду, прем’єр-міністрові та парламенту Великої Британії за підтримку України з перших днів російського вторгнення. Зокрема,  за найбільший пакет оборонної допомоги на суму пів мільярда фунтів стерлінгів, який було оголошено напередодні.

“Високо цінуємо партнерство між нашими державами. Важливо, що першу угоду про співробітництво у сфері безпеки ми підписали саме зі Сполученим Королівством”, – сказав український лідер.

Президент також відзначив рішення Великої Британії збільшити фінансування оборонних потреб уряду Сполученого Королівства до 2,5% ВВП.

“Дякую вам за такий крок, за рішення, яке не лише сприятиме допомозі Україні надалі, а й посилить безпеку у Європі. Воно дуже важливе. Було б добре, якби й інші європейські держави збільшили свої видатки на оборону. Це б суттєво зміцнило обороноздатність Європи перед лицем імовірних викликів”, – зауважив він.

Читайте також:
Розвідка має дані про план РФ зірвати саміт миру у Швейцарії, – Зеленський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна