Росія наказала “ДНР” визнати геноцид вірмен Туреччиною

 

Росія наказала своїм підконтрольному їй терористичному угрупованню “ДНР” “офіційно” визнати геноцид вірмен Туреччиною. Про це повідомив очільник групи “Інформаційний спротив”, народний депутат України Дмитро Тимчук.

“«Народною радою ДНР» за вказівкою російських «кураторів» розроблено законопроект «Про проведення парламентських слухань щодо визнання «ДНР» факту геноциду вірменського народу з боку Османської імперії у 1915 р.». Розгляд даного законопроекту заплановано на 4 березня”, – пише Тимчук.

Сама Росія визнала геноцид вірмен іще 1995 року. Але після загострення відносин із Туреччиною в листопаді 2015-го Держдума РФ несподівано “згадала” про геноцид. Лідери партії “Справедлива Росія” Сергій Миронов та Микола Левічев внесли на розгляд російського парламенту законопроект про заборону заперечення геноциду вірмен Османською імперією.

При цьому політики не приховували, що це “помста” Туреччині.

“Наш законопроект – це принципова, справедлива і жорстка оцінка злочину турецької влади сторічної давності й попередження всім, хто скоює злочини проти людства: покарання невідворотне“, – заявили “справороси”.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган різко нагадав президентові РФ Володимирові Путіну, що перш ніж говорити про геноцид вірмен, Росії варто пояснити свої дії в Україні.

“Те, що відбувається в Україні і в Криму, не викликає жодних сумнівів. Спочатку їм треба пояснити це, а потім називати будь-що геноцидом”, – зауважив Ердоган.

Нагадаємо, відносини між Росією і Туреччиною різко загострилися після того, як 24 листопада 2015 року турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24. Росіяни стверджують, що це сталося над сирійською територією, тоді як турки запевняють, що літак вторгнувся в турецький повітряний простір.

Цей інцидент започаткував конфлікт між Туреччиною та Росією: між двома країнами було скасовано безвізовий режим, РФ наклала санкції на імпорт турецьких продуктів і закрила авіасполучення з Туреччиною.

Читайте також:
Російські зеки замість сніговика зліпили збитий Су-24, який летів бомбити Сирію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна