Російські зеки замість сніговика зліпили збитий Су-24, який летів бомбити Сирію

 

Ув’язнені виправної колонії №2 в Єкатеринбурзі об’єдналися з офіцерами, щоб разом зліпити зі снігу копію російського бомбардувальника Су-24, збитого турецькими силами протиповітряної оборони.
Свій сніговий літак зеки присвятили загиблому командиру екіпажу Олегу Пєшкову, повідомляє сайт “Єкатеринбург-онлайн”.

Снігова скульптура з патріотичними мотивами зайняла перше місце на конкурсі снігових фігур.

“Ідея створити літак належить офіцерам ВК-2, які також брали активну участь у створенні ескізу Су-24.
Створити літак зі снігу було непросто, в грудні на Середньому Уралі було досить тепло, але бойовий літак вдалося створити в тому вигляді, який наближений до оригінального. Бойову машину встановлено на п’єдестал”, – розповіли у прес-службі Державної федеральної служби виконання покарань у Свердловській області.

ВВС России колония екатеринбург 2

Принагідно видання повідомляє, що наприкінці 2015 року для того самого конкурсу ув’язнені колонії в Кіровграді “зліпили зі снігу величезний авіаносець і танк, а в івдельській колонії №62 завдяки старанням зеків з’явилися сніговий Шрек, черепашки-ніндзя, міньйони, олімпійський Мішка, а також традиційні Дід Мороз і Снігуронька”.

Літак Пєшкова був збитий 24 листопада 2015 року турецьким винищувачем F-16 поблизу кордону з Туреччиною. Турецькі військові стверджують, що Су-24, який летів бомбити Сирію, залетів на турецьку територію. В Росії це заперечують.

Екіпаж російського бомбардувальника встиг катапультуватися, але командир Пєшков загинув під час приземлення. Указом президента РФ Володимира Путіна йому було посмертно присвоєно звання Героя Росії.
Цей інцидент започаткував конфлікт між Туреччиною та Росією: між двома країнами було скасовано безвізовий режим, РФ наклала санкції на імпорт турецьких продуктів і закрила авіасполучення з Туреччиною.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна