Організацією Євробачення Україна вразила Європу. Не треба применшувати свій успіх, – Буткевич

 

Богдан Буткевич
журналіст, ведучий телеканалу Еспресо.TV, музикант

(FB)

Я не дивився “Євробачення”. Ніколи. Й зараз також. Але.

Хочу сказати, тим не менше, що все вийшло дуже круто. Передивився кілька роликів, згадав свої враження від куп щасливих і веселих іноземців на Лівобережці.

Справа навіть в не в тому, що, як завжди, багато моїх колег-журналістів так люблять цитувати поодинокі х*рові оцінки, але чомусь не хочуть згадувати, як більшість гостей країни розсипаються в компліментах. Люди люблять лайно й уродів, як писав Великий Лесь – на цьому вісти заробляти найлегше.

Та я зараз навіть не про організацію. А про психологію.

Пані та панове, давайте нарешті все ж таки іноді хвалити, любити та цінити себе. Й те, що роблять наші співвітчизники.

Ми надто потонули у зраді. Так, життя, влада та вороги її постійно підкидають. Але повірте – ми реально вже багато в чому досягли Європи. Давайте будемо любити себе та свою країну, а не тільки до*обуватись до мишей в усьому.

Не варто постійно применшувати себе, шукати, де ж ми поступаємося комусь. Не варто думати, що ми якісь прокляті, які завжди приречені на якісь факапи. Не дивлячись на факапи, владу, зраду, війну – ми йдемо вперед. Й ми вже здатні іноді робити таке, що зносить дах.

Я справді пишаюся роботою ONUKA, O.Torvald, Джамали (сподіваюся, ті придурки, які кричали про гонорари, закриють свої пащеки). Пишаюся тим, що моя країна, не дивлячись на все лайно, смерті, кров, жахіття – все одна здатна робити штуки, які роблять її хоч на кілька днів центром Європи.

Я вірю в те, що Україна зможе. Давайте вірити в це разом. Бо саме наша віра – спочатку жменьки людей, а потім все більшої й більшої кількості – зробила можливим все гарне, що з нами сталося за останні 25 років.

Давайте поважати свою країну.

P.S. А це відео Наталі Жижченко (солістка гурту ONUKA, виступ у проміжку фінального шоу “Євробачення”) – це просто свідчення того, що майбутнє – поряд.




Читайте також:
Україна організувала Євробачення на найвищому рівні,
– керівник конкурсу на зустрічі з Порошенком

Переможець Євробачення-2017 – представник Португалії Сальвадор Собрал
із піснею про кохання. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна