На “Євробачення-2024” від України поїдуть Джеррі Хейл та Альона Альона: всі результати Нацвідбору. ВІДЕО

Переможницями Національного відбору на пісенний конкурс “Євробачення-2024”, який відбудеться у шведському місті Мальме, став дует співачок alyona alyona & Jerry Heil із піснею Teresa & Maria.

Оголошення результатів голосування відбулося в прямому ефірі “Суспільного” в неділю, 4 лютого, попри те, що сам фінал Нацвідбору відбувся напередодні.

Проте через рекордну активність користувачів під час голосування у фіналі Нацвідбору на “Євробачення” 3 лютого мобільний застосунок “Дія”, в якому власне відбувалося голосування, завис і перестав працювати.

Як пояснив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, під час голосування в “Дії” була “рекордна кількість користувачів за всю історію проєкту: замість 800 запитів за секунду, як було під час голосування торік, — 15 000 запитів [за секунду]”.

За словами Федорова, порівняно з 2023 роком потужності “Дії” було збільшено у 5 разів (а запитів надійшло більше у 20 разів), і “тому виникла величезна черга”.

Зрештою після відновлення застосунку у фіналі Нацвідбору на “Євробачення” проголосували загалом 1 мільйон 167 тисяч 185 українців.

У підсумку саме глядачі дали дуету Альони Альони та Джеррі Хейл найвищий бал – 11 з 11 можливих.

У сумі з 10 балами від професійного журі, яке поставило виконавиць на друге місце, дует набрав найвищий загальний бал — 21.

Як повідомили в Мінцифри, за alyona alyona & Jerry Heil віддали голоси 723 297 користувачів.

На другому місці опинився гурт Ziferblat із піснею Place I Call Home – загальні 19 балів (11, найвищий бал – від суддів та 8 – від глядачів).

Третю сходинку посів співак MÉLOVIN із піснею DREAMER – 18 балів (по 9 від суддів і від глядачів).

Друге місце і 10 балів глядачі віддали виконавцю YAKTAK з піснею Lalala, яку журі оцінили лише у 6 балів.

Загалом голоси журі та глядачів розподілилися так:

Усі виступи фіналістів

YAKTAK — Lalala


INGRET — Keeper

NAZVA — Slavic English

ANKA — Палала

Drevo — Endless chain

MÉLOVIN — DREAMER

SKYLERR — Time is running out

Ziferblat — Place I Call Home

YAGODY — Tsunamia

NAHABA — GLASSS

68-й Пісенний конкурс Євробачення в травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Гранд-фінал Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня, своєю чергою півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня.

Нагадаємо, 67-й Пісенний конкурс “Євробачення” відбувся в британському Ліверпулі від імені України та за участі “Суспільного Мовлення”. Гурт “TVORCHI” представив Україну з піснею “Heart of Steel” та посів шосте місце у фіналі конкурсу.

А переможницею пісенного конкурсу “Євробачення-2023″ стала шведська співачка мароккансько-берберського походження Лорін Зінеб Нока Тальяуї, або ж Loreen, із піснею Tatoo. Це була вже друга перемога Лорін на конкурсах “Євробачення” після успіху 2012 року в Баку.

Читайте також:
Організатори “Євробачення-2023” відмовили Зеленському у виступі з промовою на фіналі конкурсу


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.