Оприлюднено фото обстрілу Авдіївки: зруйнований будинок і дівчатка-сироти

 

Голова ГУ Нацполіції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін оприлюднив фото наслідків обстрілу бойовиками старої Авдіївки, внаслідок якого снаряд влучив у двір господарів із гостями, четверо дорослих загинули, один зазнав важкого поранення, діти за щасливим збігом уціліли.

На фото видно, наскільки пошкоджено двір і будинок.
(Друге фото із загиблими “Новинарня” з етичних міркувань не публікує.)

Також керівник обласної поліції опублікував фото двох дівчаток, які врятувалися, але лишились сиротами.

“Авдіївка 13.05.17. Батьки загинули, діти залишились сиротами. Вірю, настане час, коли реалізатор курятини (так Аброськін називає ватажка “ДНР” Олександра Захарченка) закінчить своє життя в сортирі…” – прокоментував Аброськін.

Поширюючи у соцмережі ці ж фото, перша заступниця голови Верховної Ради, уповноважена президента з питань Донбасу Ірина Геращенко зазначила: “Ось ці дві маленькі дівчинки, 6 і 7 рочків, сестрички, що ще вчора мали родину, залишилися круглими сиротами. Їх маму і тата вбили “орки”, їх скромний маленький будиночок зруйновано. Діти дивом залишилися живі. Вбивство батьків “орки” здійснили з російської зброї на очах у дітей, обстрілюючи мирні квартали увечері…”

Дівчаток звуть Женя й Саша. Одну з них забрала тітка, іншу – бабуся. Про це повідомила в соцмережі речниця поліції Донеччини Наталя Шиман.

 

“Женя останні два роки не жила в Авдіївці. Вона інвалід дитинства, їй потрібен постійний нагляд кардіологів, тому з мамою та старшим братом вони виїхали до Києва. Родина приїхала лише на вихідні, щоб глянути, як там дім. Це в їхній будинок прилетіло”, – написала Шиман.

Чоловік, який отримав важкі поранення внаслідок обстрілу, але залишився живий – 25-річний брат Євгенії.

У малої Олександри ж, за словами Шиман, не лишились нікого, крім бабусі, яка сама живе в Авдіївці, у напівзруйнованому будинку, працює прибиральницею.

Дитину до неї повезли поліцейські.

Речниця поліції Донеччини також вказала реквізити для допомоги сім’ям дівчаток.

Бабуся Саші – Мезенцева Зінаїда Михайлівна, телефон 066 637 49 20, картка “Приватбанку” 5168757319813798

Тітка Жені – Пастарнак Ірина Анатоліївна, картка “Приватбанк” 4149497872917325

“Вчора у перші ж хвилини після цієї жахливої новини відгукнулись волонтери і небайдужі люди, які запропонували допомогу.
Сподіваюсь, вся Україна допоможе цим родинам оговтатися від трагедії”, – написала Шиман.

Як повідомив у “Фейсбуці” голова ДонВЦА Павло Жебрівський, усі витрати з організації похоронів загиблих бере на себе адміністрація.

“Практично узгодили питання про опіку над неповнолітніми дітьми загиблих. 4-річну дівчинку забирає до себе її 56-річна бабця. Із опікою над 7-річною дівчинкою питання ще узгоджується. Узгодили питання про забезпечення родин матеріальною допомогою. Виділяємо матеріали на ремонт понищеного вчора будинку”, – написав він.

Читайте більше:
Обстріл Авдіївки: снаряд влучив у двір з гостями,
четверо загиблих, двоє дітей стали сиротами

За даними штабу АТО, фатальний обстріл Авдіївки бойовики “ДНР” здійснили із застосуванням артилерійської системи калібру 122 мм.

Через це президент Петро Порошенко скасував свій похід на фінал “Євробачення”.
Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський скасував святкування Дня Європи в Покровську 14 травня.

Нагадаємо, вчора ввечері – коли в Києві відбувався фінал конкурсу “Євробачення” – терористи ОРДЛО завдали також удару з РСЗВ БМ-21 “Град” по селищу Новолуганське на Світлодарській дузі.

12 травня бойовики також обстрілювали населені пункти.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна