Суспільне плюс фонд Притули: стало відомо, на що витратили зібрані в ефірі Нацвідбору Євробачення-2024 донати

Суспільний мовник спільно з Благодійним фондом Сергія Притули передали Державній спеціальній службі транспорту обладнання для мобільних груп гуманітарного розмінування, придбане завдяки донатам глядачів національного відбору на “Євробачення-2024”.

Про це “Новинарні” повідомили в фонді Притули у вівторок, 19 березня.

Так, у межах фіналу національного відбору пісенного конкурсу “Євробачення” 3-4 лютого 2024 року понад 37 тисяч глядачів перейшли за QR-кодом, розміщеним на екрані, та долучилися до збору на розмінування Харківщини. Було акумульовано 2 млн 381 тис. 837 грн.

На ці кошти команда гуманітарного напряму Фонду Притули придбала таке обладнання для мобільних груп гуманітарного розмінування Державної спеціальної служби транспорту:

  • 19 підривних машинок «Вихор» – 371,837.87 грн,
  • 70 металодетекторів Gauss MD – 2,010,000.00 грн.

“Ваші донати під час ефіру Нацвідбору Євробачення перетворилися на реальну допомогу для розмінування. З минулого року департамент гуманітарного розмінування Державної служби спеціального транспорту збільшився майже в десять разів, тому вони потребують багато різного майна. Звичайно, пріоритетним є розмінування на передовій для очищення шляхів наших штурмовиків і звільнення наших земель. Але гуманітарне розмінування є вкрай важливою історією, щоб повертати гідні і безпечні умови життя для наших людей на вже деокупованих територіях”, – каже Сергій Притула, волонтер, засновник Благодійного фонду Сергія Притули.

Читайте також:
Гноми з JYSK “передали” у військо обладнання для розмінування від “Повернись живим”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна