Кількість заручників на Донбасі зросла до 115, – Геращенко

 

Кількість українських заручників, яких утримують бойовики терористичних угруповань “ДНР” та “ЛНР”, збільшилася до 115. Такі уточнені дані Служби безпеки України повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

“За уточненими даними СБУ, сьогодні в полоні на окупованих територіях знаходиться …115 украінців, майже половина з них – військовослужбовці. Маємо також 498 зниклих безвісти”, – написала Геращенко у “Фейсбуці“.

Як писала Новинарня, 3 вересня радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявив, що бойовики утримують у полоні 109 українських заручників, хоча раніше повідомлялося, що в полоні бойовиків на Донбасі перебувало 107 українців.

Також радник голови СБУ закликав українських силовиків бути уважними і не заходити за лінію зіткнення на Донбасі. “Тому що, як тільки вони туди потрапляють, вони стають фактично метою для затримання і захоплення”, – пояснив Тандіт.

Читайте також:
Геращенко в Мінську розповіла, на які компроміси готова Україна для звільнення полонених

Рада проголосувала за збереження виплат військовополоненим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна