Бойовики підтвердили утримання в полоні 45 українців. Київ говорить загалом про 107

 

Сепаратисти угруповання “ДНР” підтвердили, що в них у заручниках перебувають 42 громадянина України. Про це в ефірі “5-го каналу” заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

“42 людини, які нам показує Донецьк. Вони говорять про наявність 42 осіб. До цього вони (“ДНР”) підтверджували наявність тільки 21 людини. Це дійсно перемога. Ми знаємо точно, що в них перебуває 42, вони підтверджують”, – сказав представник СБУ.

Тандіт додав: “Луганськ був не готовий до того, що [так звана “омбудсмен ДНР”] Дарія Морозова піде на це, нам вдалося вирвати буквально інформацію. Ольга Скупцева сказала про трьох. Ми знаємо, що в Луганську їх більше, і сподіваємося, що до наступної зустрічі вони підготують більший список”.

Радник голови СБУ також зазначив, що процес звільнення заручників став набагато складнішим, ніж два роки тому.

Раніше 22 серпня Юрій Тандіт сказав, що на даний час підтверджено місцезнаходження 45 українців, які утримуються бойовиками, з них 42 – у Донецьку, 3 – в Луганську.

За словами Тандіта, Україна офіційно вважає заручниками в Донецьку і Луганську 107 осіб.

“26 серпня буде проходити зустріч в Мінську, ми готуємося до цієї зустрічі, у нас є план, план дуже хороший. І повірте, що ті контакти, які в нас були налагоджені ще два роки тому, вони зараз відновлюються, і ми бачимо перспективу щодо звільнення заручників”, – розповів радник голови СБУ журналістам в ефірі каналу “112 Україна”.

В інтерв’ю “5-му каналу” Юрій Тандіт також заявив, що СБУ проти ініціативи депутата Надії Савченко щодо участі дружини президента Марини Порошенко та телеведучої Оксани Марченко, дружини Віктора Медведчука, в переговорах про обмін полоненими.

Тандіт вважає, що на території окупованих районів дружин високопоставлених чиновників можуть затримати і використовувати як заручників. “Такий план не може мати підтримки в будь-якої розсудливої людини, особливо в чоловіка”, – прокоментував він.

Також СБУ проти поїздок Савченко в ОРДЛО.

На його думку, деякі заяви Савченко є нав’язаними їй ззовні. “Її можуть використовувати втемну”, – заявив радник голови СБУ.
Він закликав Савченко активніше співпрацювати зі Службою безпеки України.

Читайте також:
Савченко вже їздила в ОРДЛО і готова їхати ще

Представники ОРДЛО продовжують блокувати процес звільнення заручників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна