Савченко спонукає Порошенка підписати указ про обмін полонених “2 на 2” і залучити Оксану Марченко

 

Існує домовленість щодо обміну полонених на Донбасі у форматі двох на двох. Про це заявила депутат Надія Савченко, вийшовши з адміністрації президента, де вона перебувала після мітингу на Банковій з приводу звільнення заручників.

“Зараз є домовленість [обміняти] двох на двох – і це треба робити зараз. Це повинен президент зробити своїм указом, а не чекати судів, бо це ще триватиме півроку, а за півроку буде неактуальним”, – цитує Савченко “Українська правда”.

Також Надія Савченко заявила, що вона теж хоче брати участь у перемовинах щодо обміну полоненими. При цьому її сестра Віра як переговорника пропонує дружину Віктора Медведчука – Оксану Марченко.
Про це вона сказала під час мітингу на Банковій, передає канал “24″.

“Я пропонувала їхати прямо туди на перемовини. Я говорила, що якщо хочуть, нехай дадуть мені якусь команду, не хочуть – я поїду сама”, – заявила Савченко.
Конкретної відповіді на таку пропозицію, за словами Савченко, вона так і не отримала.

“Моя сестра пропонувала іншу схему: щоб перша леді (Марина Порошенко) і Оксана Марченко (дружина Віктора Медведчука та кума Володимира Путіна), як жінки – якщо чоловіки не можуть домовитися – вели оцей проект про перемовини. Так само на це не відреагували, сказали, що президент – єдиний перемовник”, – зазначила Надія Савченко.

Читайте також:
На мітингу під АП сестри Савченко виступили за прямі переговори Порошенка
з ватажками “ЛНР/ДНР”

Нагадаємо, 2 серпня Надія Савченко ініціювала мітинг протесту проти “бездіяльності української влади” в питанні звільнення полонених на Донбасі і в тюрмах Росії. Тоді ж вона заявила, що розпочинає голодування з цього приводу.

Читайте також:
Медведчук виступив проти Савченко та її мітингу на Банковій

Савченко вже їздила в ОРДЛО і готова їхати ще

У полоні сепаратистів – 107 українців, звільнені – понад 3 тисячі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна