Рада проголосувала за збереження виплат військовополоненим

 

Верховна Рада проголосувала за законопроект, яким зберегла грошове забезпечення військовослужбовцям, захопленим у полон. За прийняття в цілому законопроекту №4878 проголосували 237.

Відповідно до нього, за військовими, захопленими в полон, або заручниками, а також інтернованими в нейтральних державах або безвісти зниклими зберігаються виплати в сумі посадового окладу за останнім місцем служби, окладу за військовим званням, надбавки за вислугу років, інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення постійного характеру й інші види забезпечення з урахуванням зміни вислуги років і норм забезпечення.

Проте законопроект не поширюється на військових, які добровільно здалися в полон, самовільно залишили військові частини (місця служби) або дезертирували із ЗСУ, інших законних військових формувань і правоохоронних органів.

Грошове забезпечення виплачується сім’ям зазначених військових щомісяця у встановленому Кабінетом Міністром порядку та з урахуванням індексації.

За уточненими даними СБУ, сьогодні в полоні на окупованих територіях перебуває 115 українців, майже половина з них – військовослужбовці. Крім того, зареєстровано 498 зниклих безвісти, повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка є одним з ініціаторів законопроекту.

ВР проголосувала за закон вцілому і підтримала ініціативу, що він вступає в силу з дня оприлюднення.

 

Читайте також:
Геращенко в Мінську розповіла, на які компроміси готова Україна для звільнення полонених

                               Бойовики підтвердили утримання в полоні 45 українців. Київ говорить загалом про 107

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна