Парламент Італії не підтримав проект популістів про скасування санкцій проти РФ

 

Палата депутатів Італії не підтримала проект резолюції опозиційної партії “Рух 5 зірок”, в якому міститься заклик до уряду про “негайне скасування санкцій проти РФ”.
Про це повідомив посол України в Італії Євген Перелигін на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Натомість 3 серпня італійський парламент прийняв резолюцію із закликом до повного виконання Мінських угод з метою забезпечення стабільності Української держави.

У резолюції під назвою “Напрямки європейської та зовнішньої політики Італії в контексті останніх подій у світі” Палата депутатів рекомендує уряду країни вживати заходів для забезпечення виконання Мінських угод, що має стати головною передумовою для можливого відновлення нормальних економічних стосунків між Італією та РФ.

Резолюцію підтримали депутати від Демократичної партії, “Нового правого центру”, а також окремі депутати групи “Різні”.

Як відомо, 6 липня регіональна рада італійського регіону Тоскана проголосувала за резолюцію із проханням до уряду Італії щодо подолання санкцій проти РФ.
5 липня регіональна рада Ломбардії проголосувала за “визнання принципу самовизначення Криму і зняття санкцій з Росії”. Раніше, 29 червня, аналогічну резолюцію прийняла регіональна рада Лігурії, а 18 травня – рада Венето.

Читайте також:
МЗС Італії перекреслило резолюцію Венеції щодо російського Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна