Ще одна “облрада” Італії виступила за визнання Криму російським

 

Регіональна рада італійської області Лігурія проголосувала за резолюцію із закликом до уряду та парламенту Італії переглянути політику Євросоюзу щодо Росії та анексованого РФ Криму. Про це повідомляє видання Genova24 (Генуя – адміністративний центр Лігурії).

Регіональний секретар націоналістичної партії “Ліга Півночі”, що була автором ініціативи, Едоардо Ріксі, заявив, що за резолюцію проголосували всі присутні на засіданні депутати, в тому числі й представники правоцентристської більшості.

“Одностайне схвалення нашої резолюції регіональною радою Лігурії дає додаткової сили нашому регіону у боротьбі з абсурдністю санкційного режиму проти Росії, від якого страждають наші підприємства малого та середнього бізнесу”, – сказав Ріксі.

Прийнята резолюція уповноважує раду Лігурії активніше працювати з урядом, парламентом та європейськими інституціями з метою перегляду відносин між Євросоюзом і Росією, просувати створення комітету, який вимагатиме скасувати санкції, заохочувати італійський уряд засудити політику ЄС щодо невизнання анексії Криму, інформує “Європейська правда”.

Як повідомлялося, 18 травня аналогічне рішення ухвалила рада іншого північноіталійського регіону – Венето. Місцеві депутати у Венеції підтримали резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ та вз закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

Міністерство закордонних справ Італії після резолюції Венето підтвердило позицію своєї країни про невизнання референдуму в Криму 2014 року і продовження санкцій проти Росії до виконання Мінських угод.

Читайте також:
Ситуація з популістами у владі Італії та ЄС лише загострюватиметься, – експерт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна