Російська “консерва” в Італії. Регіональна рада Венето визнала анексію Криму

 

Регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції – сьогодні, 18 травня, підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною Російської Федерації та з закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.
Про це повідомляє газета Corriere Della Sera.

За резолюцію проголосували 27 депутатів, проти – 9. Загалом у раді Венето 51 депутат.
Рада Венето об’єднує провінції Венеція, Беллуно, Верона, Віченца, Падуя, Тревізо, Ровіго.

Резолюція депутатів Венето не має юридичної ваги, але, згідно з резолюцією, керівництво регіону уповноважене вести роботу з урядом та парламентом Італії з метою перегляду відносин між ЄС і Євросоюзом.

Як відомо, ініціаторами внесення проекту відозви в регіональну раду стали 25 депутатів, серед яких – три керівники найбільших фракцій ради Венето.
Автор проекту резолюції – депутат від націоналістичної євроскептичної партії “Лега Норд” Стефано Вальдегамбері, який уже тривалий час захищає інтереси Росії.
“Лега Норд”, яка виступає за незалежність Північної Італії, має найбільшу фракцію в раді Венето.

“Євросоюз та Італія відмовилися визнавати принципи самовизначення, що містяться в нормах міжнародного права, по відношенню до Кримського півострова. ЄС та Італія явно застосовують політику подвійних стандартів виходячи з геополітичних мотивів. Вони повністю ігнорують майже одностайне волевиявлення як кримського народу, так і парламенту, а також історичні та культурні складові, що сприяло цього вибору”, — йдеться в резолюції депутатів ради Венето.

Підготовку ради Венето до прийняття резолюції щодо Криму активно анонсували російській ЗМІ.

Посол України в Італії Євген Перелигін звернувся до депутатів регіональної ради Венето з відкритим листом, в якому закликав сприяти поверненню Криму Україні.

Найпотужніше італійське суспільно-політичне видання Corriere Della Sera у своєму регіональному розділі для Венето опублікувало статтю з жорсткою критикою ідеї про визнання анексії Криму.

Нагадаємо, 28 квітня Нижня палата парламенту Франції Національна асамблея Французької Республіки проголосувала за рекомендаційну резолюцію, що закликає уряд країни виступити за зняття економічних санкцій, впроваджених Заходом проти Росії через її агресію проти України.

Читайте також:
Через “історію Лізи” уряд Німеччини посилює боротьбу з російською пропагандою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна