МЗС Італії перекреслило резолюцію Венеції щодо російського Криму

 

Міністерство закордонних справ Італії підтвердило позицію своєї країни щодо продовження санкцій проти Росії до виконання Мінських угод та невизнання анексії Криму РФ.
Про це йдеться у заяві дипломатичного відомства, оприлюдненій на сайті посольства Італії в Україні.

“У зв’язку з резолюцією, прийнятою регіональною радою Венето, в якій закликають уряд Італії визнати підсумки референдуму з питання про незалежність Криму від України і вимагають скасування обмежувальних заходів по відношенню до Російської Федерації, Міністерство закордонних справ і міжнародного співробітництва підтверджує свою тверду позицію, яку поділяє Європейський Союз, партнери по НАТО і країни G7, щодо невизнання результатів референдуму з питання про незалежність Криму від 16 березня 2014 року і подальшого приєднання до Російської Федерації, які буди здійснені з порушенням принципів та норм міжнародного права, що забороняють односторонню зміну кордонів держави”, – йдеться в заяві італійського зовнішньополітичного відомства.

В італійському МЗС нагадали, що тривалість санкцій, прийнятих Євросоюзом по відношенню до Російської Федерації, пов’язана з повним здійсненням Мінських угод і дотриманням суверенітету України.

“Міністерство закордонних справ та міжнародного співробітництва підтверджує повну підтримку роботи в “нормандському” форматі та ОБСЄ і підкреслює їх ключову роль в переговорному і мирному врегулюванні кризи в східній частині України, в повній відповідності з нормами міжнародного права”, – відзначили в МЗС Італії.

Як повідомляла Новинарня, 18 травня регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції – ухвалила резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ та із закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

Згідно з резолюцією, керівництво регіону уповноважене вести роботу з урядом і парламентом Італії з метою перегляду відносин між ЄС і Євросоюзом.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна