Учасників ходи МП пропускають до місця молебню через металошукачі

 

У центрі Києва збираються учасники хресного ходу УПЦ Московського патріархату із Заходу і Сходу України, які планують опівдні провести на Володимирській гірці молебень за мир.

Дві ходи, які очолюють намісники Святогірської, Почаївської і Печерської лавр, збираються на Європейській площі і майдані Незалежності, звідки прямують до місця молебню.

Як повідомляє УНІАН, на Хрещатику зі сторони майдану Незалежності правоохоронці встановили металошукачі для перевірки паломників. Перевірку здійснюють працівники Національної поліції. Крім того, три рамки встановлено біля Михайлівської площі та чотири – на Поштовій площі у напрямку Європейської площі.

Силовики пропускають учасників акції МП через рамки металодетекторів. Серед учасників багато літніх осіб і дітей.

Поліція повідомила, що залучила для охорони порядку 6 тисяч правоохоронців. У центрі міста видно броньовані автомобілі Нацгвардії і багато силовиків.

Медіа-центр, розташований в Українському домі на Європейській площі, скасував проведення усіх раніше запланованих прес-конференцій 27 липня, крім традиційного брифінгу речника президентської адміністрації з питань АТО.

За планом, після молебню хресний хід вирушить від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври. О 17.00 біля Успенського собору, на площі, почнеться всенічне бдіння.

Раніше цього тижня націоналістичні активісти намагалися не допустити учасників ходи до Києва, однак після спілкування з силовиками відступили. У МВС заявляли про можливі провокації цього дня. Із передмість до центру Києва кілька сотень учасників ходи УПЦ МП підвозили автобусами.

ВВС

Читайте також:
Поліція завадила націоналістам розбити наметові містечка для “оборони” Києва
від хресної ходи УПЦ МП

“Они идут на Голгофу”. У Москві ще до провокацій хресної ходи МП
зліпили образ “Церкви-мучениці”

Як відомо, всеукраїнська хресна хода, організована УПЦ МП з нагоди Дня хрещення України-Русі, почалася 3 липня з Почаївської лаври (Тернопільська обл.) на заході та Святогірської (Донецька обл.) – на сході.
Організатори з Московського патріархату назвали ходу “За мир, любов та молитву за Україну” та заявили, що вона проводиться з нагоди Дня хрещення Київської Русі та 1000-річчя Давньоруського чернецтва на Святій Горі.

У Житомирі хресну ходу УПЦ МП не пустили в центр міста та не дозволили прибічникам Московського патріархату пройти повз територію 95-ї бригади, загиблих воїнів якої відмовляється відспівувати МП.

22 липня напередодні Бориспіль став першим містом, міськрада якого прийняла рішення не впускати хресну ходу УПЦ МП. Маніфестація пішла в обхід.

Українські силовики називають хресний хід МП одним із важелів “розхитування” ситуації в Україні проросійськими силами. Зокрема, після вбивства журналіста Шеремета генпрокурор Юрій Луценко висловився за пропуск на масові заходи в центрі Києва через рамки металошукачів.

Також Луценко назвав ходу “турфірмою Ахметова” та повідомив, що кілька сотень учасників маніфестації йдуть пішки лише біля великих населених пунктів, а по дорозі їх підвозять автобуси.

Читайте також:
Молитва за мир чи провокація російських спецслужб:
думки про Всеукраїнський хресний хід УПЦ МП

Розвідка попереджає про ФСБшні провокації навколо хресної ходи УПЦ ПМ

Владика Євстратій: Спробуйте знайти слово “Україна” в “молитві за Україну” від УПЦ МП

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна