Поліція завадила націоналістам розбити наметові містечка для “оборони” Києва від хресної ходи УПЦ МП

 

Поліція не дозволила націоналістам розбити наметові містечка на Житомирській і Бориспільській трасах під Києвом в місцях очікування хресної ходи УПЦ Московського патріархату. Про це повідомляє телеканал “112 Україна”.
Компромісом став дозвіл активістам залишатися на імпровізованих “КПП” без наметів.

На обох напрямках сьогодні, 23 липня, зібралося по кілька десятків активістів так званого “Штабу оборони Києва”, організованого під егідою “Добровольчого руху ОУН” Миколи Коханівського.

На західному напрямку – в Києво-Святошинському районі, на 19-го кілометрі траси Київ-Житомир – націоналісти розташувалися біля автобусної зупинки “Сосновий бір”. Вони стоять із прапорами та гаслами “Україна без Московського патріархату”.

Поруч присутні правоохоронці в уніформі (батальйон МВС “Миротоврець”) та поліцейські авто.

У дискусії з активістами брала участь також голова Києво-Святошинської РДА Мирослава Смірнова.

“Нам перешкоджали встановлювати намети. Ми дійшли згоди, що використаємо лише спальники та каремати для облаштування містечка. Там уже працює польова кухня. На місці знаходяться наші активісти, а також наші побратими з батальйону “Миротворець”. Ми маємо намір зустріти цю ходу”, – сказав Микола Коханівський у коментарі УНІАН.

Він додав, що представники поліції не пояснили, чому за межами Києва на узбіччі не можна встановлювати намети.

Аналогічні суперечки та результати переговорів – на Бориспільському напрямку.

Коханівський повідомив, що активісти очікують зустріти “хресну ходу” УПЦ МП 25 липня і мають намір не пустити учасників “хресної ходи” до столиці.

Напередодні він, підтримуючи відозву “Штабу оборони Києва” заявляв: “Від себе запрошую до наших наметових містечок священників віри християнської. Шановні панотці! Приходьте й підтримайте нас в цій боротьбі з антихристом та його дітьми, щоби, як на Майдані в часі Революції Гідності, так і зараз в наших наметових містечках лунала молитва до Бога за перемогу України в цій Національно-визвольній війні!”

Нагадаємо, напередодні Бориспіль став першим містом, міськрада якого прийняла рішення не впускати хресну ходу УПЦ МП.

Як відомо, всеукраїнська хресна хода, організована УПЦ МП з нагоди Дня хрещення України-Русі, почалася 3 липня з Почаївської лаври (Тернопільська обл.) на заході та Святогірської (Донецька обл.) – на сході.

27 липня дві колони мають намір зустрітися в столиці на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.
28 липня на площі перед Успенським собором буде здійснена урочиста Божественна Літургія.

У Житомирі хресну ходу УПЦ МП не пустили в центр міста та не дозволили прибічникам Московського патріархату пройти повз територію 95-ї бригади, загиблих воїнів якої відмовляється відспівувати МП.

Українські силовики називають хресний хід МП одним із важелів “розхитування” ситуації в Україні. Зокрема, генпрокурор Юрій Луценко висловився за пропуск на масові заходи в центрі Києва через рамки металошукачів.

Читайте також:
Молитва за мир чи провокація російських спецслужб:
думки про Всеукраїнський хресний хід УПЦ МП

Розвідка попереджає про ФСБшні провокації навколо хресної ходи УПЦ ПМ

“Нагадуємо: на Київ насуває так звана “хода за мир”, ініційована московським патріархатом. В цій ході беруть участь відверті колаборанти на службі у Кремля, які йдуть до Печерської лаври “молитись” за перемогу Росії”, – сказано в заяві “ДР ОУН”.

У самій УПЦ МП кажуть, що це “хода миру, любові та молитви проти війни на Донбасі”.

Читайте також:
Владика Євстратій: Спробуйте знайти слово “Україна” в “молитві за Україну” від УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна