У Житомирі хресну ходу УПЦ МП не пустили в центр міста та до 95-ї бригади. ВІДЕО

 

У Житомирі місцеві активісти не дали пройти хресній ході УПЦ МП “За мир і припинення війни на Донбасі” по центральних вулицях міста, зокрема повз 95-ту бригаду, десятки бійців якої загинули за Україну в АТО. Про це повідомляє “Житомир.today”.

Кілька десятків представників “Правого сектора”, Автомайдану, ВО “Свобода” та бійці АТО стали на шляху хресної ходи з вимогою змінити маршрут.

Напередодні активісти написали відповідне звернення до міської ради, на підставі якої виконавчий комітет звернувся до суду.

“На наш погляд, це було б святенництвом, якби вони йшли повз “дев’яностоп’ятку”, де ми прощалися з нашими загиблими хлопцями.
Дуже багато випадків, коли московська церква, УПЦ  МП, відмовлялася, священики відмовлялися відспівувати наших хлопців, тому в нас категоричне ставлення до цього. Що стосується вірян –  ми поважаємо їхні почуття, ми поважаємо їх віру, ми поважаємо намір їх навіть цієї ходи”, – сказав активіст “Автомайдану Житомира” Валерій Арушанян.

Не чекаючи рішення суду, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський (УПЦ МП) Никодим прийняв вимоги протестувальників та змінив маршрут ходи.

“Наша церква намагається уникнути цих провокацій, і якщо навіть так по-людськи до нас звертаються, до мене звертаються: “Владико, щоб не зіштовхувати людей, щоб, може, люди йшли один одному на порозуміння” – будь ласка, чому не так, ми можемо зрозуміти тих, хто сьогодні прагне миру”, – сказав архієпископ Никодим.

Безпрецедентною, за даними місцевих ЗМІ, була кількість правоохоронців, які забезпечували громадський порядок. Залучені були як підрозділи патрульної поліції, так і сили Головного управління Національної поліції у Житомирській області.
Вірян МП від активістів відділяли дві лінії спецпризначенців.

Основа колони, яка 18 липня прибула до Житомира, 9 липня вийшла із Свято-Успенської Почаївської Лаври, що в Тернопільській області.
Назустріч їм іде колона зі Святогірської лаври, що в Донецькій області. Ці ходаки мають зустрітися у Києві 27 липня, в переддень Дня хрещення Київської Русі.

Читайте також:
Молитва за мир чи провокація російських спецслужб:
думки про Всеукраїнський хресний хід УПЦ МП

Владика Євстратій: Спробуйте знайти слово “Україна” в “молитві за Україну” від УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна