Учасники хресного ходу МП прибули в Київ

 

Частина учасників хресного ходу, організованого УПЦ Московського патріархату, ввечері 26 липня дісталася Києва.

Як повідомляє ТСН, віряни на 6-8 автобусах приїхали до Фролівського монастиря на Подолі, де їх годували і мали розселити на ночівлю.

Раніше начальник Головного управління поліції в Києві Андрій Крищенко на брифінгу заявив, що вулицями столиці хресний хід УПЦ МП не пройде.

“Пішої ходи, якою планувалося спочатку пройти по Києву, не буде”, – сказав Крищенко.

За його словами, міська влада виділила автобуси, якими учасників хресного ходу, що ще залишаються на території Київської області, вранці 27 липня привезуть на Володимирську гірку.

Як повідомляла Новинарня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що 27 липня у зв’язку з молебнем, який проходитиме на Володимирській гірці, в Києві введено надзвичайний режим.

Також міністр зазначив, що з предстоятелем УПЦ МП митрополитом Онуфрієм досягнуто домовленісті про те, що віряни припинять ходу й попрямують до місця ночівлі автобусами.

Під час молебню на Володимирській гірці для забезпечення безпеки громадян буде встановлено особливий контроль: вхід до місця проведення заходу здійснюватиметься через 20 рамок металошукачів, правоохоронці проводитимуть особистий огляд сумок і рюкзаків.

Від початку хресного ходу, який стартував 3 і 9 липня зі Святогірської лаври на сході та Почаївської лаври на заході України, рух колони МП до Києва супроводжують чутки про його провокативний характер.

У вівторок, 26 липня, поліція заблокувала рух колони через те, що на житомирському напрямку на маршруті хресного ходу були виявлені бойові гранати, а також муляжі вибухівок.

Невдовзі колона продовжила рух під охороною поліції.

Біля Борисполя, міськрада якого раніше ухвалила рішення не впускати в місто хресну ходу УПЦ МП, учасників хресної ходи закидали яйцями.

Після цього архієпископ Євстратій (Зоря), голова інформаційного управління УПЦ Київського патріархату, закликав “нічого не кидати” в учасників хресного ходу МП.

Раніше Генеральний прокурор України Юрій Луценко звернувся до патріотичних організацій, які мають намір перешкоджати проведенню хресної ходи УПЦ МП, із закликом не робити цього, а натомість взяти участь в українській ході, яка ініційована патріархом Філаретом (УПЦ Київського патріархату)”.

Читайте також:
Хід Київського патріархату на честь хрещення Русі: коли, з ким, як і де

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна