У зв’язку з хресною ходою в Києві вводять надзвичайний режим

 

Завтра, 27 липня, в Києві введено надзвичайний режим у зв’язку із молебнем, який буде проходити на Володимирській гірці. Про це на брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він повідомив, що обидві групи вірян перебувають у безпосередній близькості до Києва.

Також міністр зазначив, що з предстоятелем УПЦ МП митрополитом Онуфрієм досягнуто домовленості про те, що зараз віряни припинять ходу, сядуть в автобуси і попрямують  до місця ночівлі.

Завтра всіх вірян під охороною та з супроводом повезуть до місця молебню на автобусах.

Зі слів Авакова, кожен вірянин зможе взяти участь у молебні, пройшовши низку заходів контролю.

Доступ до Володимирської гірки відбуватиметься через відповідний контроль безпеки, який включатиме більше двадцяти рамок металошукачів, крім того, буде проводитися особистий огляд сумок та наплічників – для того, щоб уникнути потрапляння на місце молебню зброї та вибухових речовин.
Також правоохоронці проводитимуть особистісний контроль громадян.

Після молебню, який стартує о 12-й годині на Володимирській гірці, відбудеться богослужіння у Києво-Печерській Лаврі. На цьому, як очікується, захід має бути завершено.

Рух колони МП до Києва супроводжують чутки про провокативний характер цієї хресної ходи. У вівторок, 26 липня, поліція заблокувала рух колони через те, що на житомирському напрямку на маршруті хресного ходу були виявлені бойові гранати, а також муляжі вибухівок.

Невдовзі колона продовжила рух під охороною поліції.

Біля Борисполя, міськрада якого раніше ухвалила рішення не впускати в місто хресну ходу УПЦ МП, учасників хресної ходи закидали яйцями.

Після цього архієпископ Євстратій (Зоря), голова інформаційного управління УПЦ Київського патріархату, закликав “нічого не кидати” в учасників хресного ходу МП.

Читайте також:
“Они идут на Голгофу”. У Москві ще до провокацій хресної ходи МП
зліпили образ “Церкви-мучениці”

“Усіх, хто має намір висловлювати в ці дні протест проти позиції Московського патріархату і хто хоч трохи цінує позицію Київського Патріархату – закликаю прислухатися до закликів Патріарха Філарета і нашої Церкви та нічого не кидати в учасників #‎ХодаМПнаКиїв!

Публічний образ «жертви агресії», який повинен приховати численні докази справжнього сприяння російській агресії з боку Моспатріархії – саме те, чого МП та Росія намагаються наполегливо досягнути через свою пропаганду.

Не допомагайте [міністрові закордонних справ Росії Сергію] Лаврову та п[атріархові Російської православної церкви] Кирилу Гундяєву в їхній «важкій праці»”, – наголосив речник УПЦ КП.

Раніше Генеральний прокурор України Юрій Луценко звернувся до патріотичних організацій, які мають намір перешкоджати проведенню хресної ходи УПЦ МП, із такими словами: “Мені здається, найкращим проявом своїх почуттів було б взяти участь 28 липня в українській ході, яка ініційована патріархом Філаретом (УПЦ Київського патріархату)”.

“Я як людина, яка вважає себе християнином, хоч не належу до жодного патріархату,стану скромно в колону патріарха Філарета”, – сказав Луценко.

Читайте також:
Хід Київського патріархату на честь хрещення Русі: коли, з ким, як і де

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна