МВС заблокувало рух хресної ходи по Києву через вибухівку

 

Силами Національної поліції і Нацгвардії МВС заблокувало прохід хресної ходи УПЦ МП по вулицях Києва. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у “Фейсбуці“.

“Сьогодні, отримавши відповідну інформацію, в порядку запобігання можливих терористичних загроз і провокацій навколо хресного ходу православної церкви (МП) – мною було дано вказівки втрутитися в порядок анонсованої організаторами ходи по місту Києва”, – написав він.

Також Аваков зазначив, що після виявлених вранці муляжів мін і реальних бойових закладок з гранатами – по планованому маршруту ходи – не залишили сумнівів в реальності загроз і провокацій.

“Безпека громадян – вище релігійних ритуалів”, – підсумував міністр.

Раніше сьогодні радник глави МВС Антон Геращенко у соцмережі повідомив, що фахівці-кінологи Національної поліції за допомогою службових собак виявили на узбіччі доріг, яким іде хресна хода в Києво-Святошинському районі, виявили два муляжі вибухових пристроїв та дві закладки бойових гранат з димовими шашками.

За його словами, закладки бойових гранат типу Ф-1 були виявлені в 3-5 метрах від узбіччя і в разі вибуху становили б реальну загрозу учасникам акції.

Читайте також:
Поліція перевіряє інформацію про дві вибухівки на шляху хресної ходи

Біля Борисполя учасників хресної ходи закидали яйцями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна