“Они идут на Голгофу”. У Москві ще до провокацій хресної ходи МП зліпили образ “Церкви-мучениці”

 

Хресна хода УПЦ МП може обернутися провокаціями та дати привід для інформаційної кампанії щодо “церкви, яка переживає гоніння”.
Таке припущення висловив архієпископ Євстратій (Зоря) голова інформаційного управління УПЦ Київського патріархату.

“З Донбасу прийшла інформація, що серед тамтешнього духовенства МП надано керівництвом вказівку на проповідях говорити, що їхня Церква є «Церква-мучениця», що вона «переживає гоніння»”, – написав владика Євстратій у “Фейсбуці”.

“Правда, «мучеників» ще немає, але чи в Москві вже не вирішили, як їх «зробити»? І завчасно починається «розгон інформаційної хвилі»?” – додав керівник прес-центру КП.

Зоря цитує допис у соцмережі, який зробив колишній журналіст “Інтера” і “Першого національного” каналів (в часи Януковича) Юрій Кот, активіст Антимайдану, нині – опозиціонер, що живе в Москві.

Юрій Кот хресний ход

“Очевидно, що там він тісно спілкується з втікачами з числа колишніх можновладців”, – зазначає Зоря.

“І от він (Кот) просуває ті самі думки: «крестный ход идет фактически на Голгофу… Я знаю…» Йому вже доповіли деталі плану?” – припускає священик Київського патріархату.

“Під Київ стягують радикалів. У Нових Петрівцях підняли весь склад “нациків” (Національної гвардії). Поліція вже отримала від Авакова наказ не втручатися, хоч би що відбувалося”, – пише також Кот, передрікаючи силові дії націоналістів проти “людей похилого віку, жінок і дітей” у складі хресної ходи УПЦ МП.

Варто зазначити, що сьогодні, 23 липня, поліція на підходах до Києва завадила націоналістам розбити наметові містечка для “оборони” столиці від хресної ходи УПЦ МП.

Як відомо, всеукраїнська хресна хода, організована УПЦ МП з нагоди Дня хрещення України-Русі, почалася 3 липня з Почаївської лаври (Тернопільська обл.) на заході та Святогірської (Донецька обл.) – на сході.

27 липня дві колони мають намір зустрітися в столиці на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.
28 липня на площі перед Успенським собором буде здійснена урочиста Божественна Літургія.

У Житомирі хресну ходу УПЦ МП не пустили в центр міста та не дозволили прибічникам Московського патріархату пройти повз територію 95-ї бригади, загиблих воїнів якої відмовляється відспівувати МП.

Напередодні Бориспіль став першим містом, міськрада якого прийняла рішення не впускати хресну ходу УПЦ МП.

Українські силовики називають хресний хід МП одним із важелів “розхитування” ситуації в Україні. Зокрема, генпрокурор Юрій Луценко висловився за пропуск на масові заходи в центрі Києва через рамки металошукачів.

Читайте також:
Молитва за мир чи провокація російських спецслужб:
думки про Всеукраїнський хресний хід УПЦ МП

Розвідка попереджає про ФСБшні провокації навколо хресної ходи УПЦ ПМ

Владика Євстратій: Спробуйте знайти слово “Україна” в “молитві за Україну” від УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна