Папа Франциск благословив воїнів Українського війська

 

Перед початком загальної аудієнції у Ватикані в середу, 25 травня, Папа Франциск благословив військових Збройних сил України.
Для цього понтифік зійшов із панорамного автомобіля, яким він об’їжджав сектори на площі Святого Петра, вітаючи паломників.

Святіший Отець навмисно підійшов до групи українських військових, що брали участь у військовому паломництві до Лурда (Франція). Серед них булі ті, які отримали бойові поранення під час виконання завдань в зоні АТО.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, ідеться про учасників 28-го міжнародного військового паломництва до Марійського відпустового центру у Франції.

Участь у такій прощі щороку беруть військовослужбовці із різних країн світу, молячись за мир. Від 1996 року до нього приєдналися військовослужбовці та правоохоронці з України. Вже стало традицією, що по завершенні заходів у Франції військові з України приїжджають на зустріч із Папою, зазначає РІСУ.

Читайте також:
Папа Римський сфотографувався з прапором України. ФОТО

Католики Європи збирають “перший транш” для України. Папа теж робить пожертву

Папа Римський у привітанні з Великоднем помолився за “подолання війни” в Україні. ВІДЕО

Нагадаємо, 4 травня під час загальної аудієнції у Ватикані депутат Державної думи Росії від Компартії Павло Дорохін, вітаючи Папу Франциска, вручив йому георгіївську стрічку. Понтифік привітав комуніста словами “Христос воскресе!” та приколов стрічку на своє вбрання. Російські ЗМІ масово поширювали відповідні фото, наголошуючи на підтримці Папою кремлівської мілітарної символіки.

Згодом директор Ватиканського прес-центру отець Федеріко Ломбарді пояснив, що Папа не міг знати, що таке “георгіївська стрічка”, адже за межами колишнього Радянського Союзу вона невідома.
Подібні речі під час аудієнцій Папи трапляються досить часто, і заздалегідь передбачити наміри учасників практично неможливо, зазначив речник Святого престолу.

Читайте також:
Замість України Папа їде у Вірменію, Грузію та Азербайджан

Папа Франциск: У заяві з Кирилом я мав на увазі, що слід виконувати Мінські угоди

Папа і патріарх Кирил присвятили Україні три пункти історичної декларації. Тон задала Москва

“Заява Папи й Кирила – це гірше, ніж пакт Молотова-Ріббентропа.
Це як Андрусівська угода 1667” – історик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна