Папа Римський у привітанні з Великоднем помолився за “подолання війни” в Україні. ВІДЕО

 

Сьогодні, 27 березня, святкують Воскресіння Христове ті християни, що відзначають Великдень за Григоріанським та Вірменським календарями.

У Соборі святого Петра у Ватикані відслужив урочисту Пасхальну месу Папа Римський Франциск. По завершенні богослужіння він благословив вірян та виступив із традиційним зверненням Urbi et Orbi – “Місту і світу”, у якому згадав і про Україну.

“Нехай же Господь життя супроводжує також зусилля, що мають на меті досягти остаточного подолання війни в Україні, надихаючи й підтримуючи також ініціативи гуманітарної допомоги, між якими – звільнення в’язнів”, – ідеться у великодньому посланні Папи, опублікованому на сайті Радіо Ватикану.

Також Папа побажав миру іншим державам, де немає спокою, тривають воєнні конфлікти, кояться злочини і теракти.

“Нехай же воскреслий Христос вкаже стежки надії дорогій Сирії, країні, яку шматує тривалий конфлікт, з його сумною низкою руйнувань, смертей, зневаги до гуманітарного права та руйнування громадського співжиття”, – зазначив понтифік, “ввіряючи могутності воскреслого Господа” переговори щодо досягнення миру, які тривають.

Також Папа побажав, щоб “послання життя, яке пролунало з уст Ангела при відваленому гробному камені, перемогло закам’янілість сердець та посприяло плідній зустрічі між народами й культурами в інших регіонах Середземномор’я та Близького Сходу, зокрема, в Іраку, Ємені та Лівії”.

“Нехай же образ нової людини, що сяє в Христовому обличчі, посприяє співжиттю між ізраїльтянами й палестинцями у Святій Землі”, – додав Папа, помолившись за “закладання підвалин справедливого й тривалого миру шляхом безпосередніх та щирих переговорів” у цьому регіоні.

Звертаючись до прочан із лоджії Ватиканської базиліки, глава Католицької церкви також закликав до близькості з жертвами тероризму, “сліпої та жорстокої форми насильства, що не перестає проливати невинну кров у різних частинах світу, як це сталось під час нещодавніх терактів у Бельгії, Туреччині, Нігерії, Чаді, Камеруні, Кот-Д’Івуарі та Іраку”, згадав про “позначені політичним і соціальним напруженням” країни Африки, зокрема Бурунді, Мозамбік, Демократичну Республіку Конґо та Південний Судан.

Також Папа закликав до співчуття й допомоги “біженцям та мігрантам, що втікають від війни, від голоду, від бідності та соціальної несправедливості”.

“Ці наші брати й сестри на своєму шляху дуже часто зустрічають смерть або ж відторгнення з боку тих, хто міг би запропонувати їм прийом і допомогу”, – наголосив глава Римо-Католицької церкви.

І висловив сподівання, що Всесвітній гуманітарній саміт, який відбудеться 23-24 травня у Стамбулі (Туреччина), “не забуде поставити у центрі уваги людину з її гідністю та опрацювати політики, здатні захистити і допомогти жертвам конфліктів та інших надзвичайних ситуацій, зокрема, найслабшим і тим, кого переслідують з етнічних чи релігійних причин”.

Повне відео Великоднього послання Папи Римського Франциска Urbi et Orbi, виголошеного 27 березня 2016 року (італ.):

Читайте також:
Папа і патріарх Кирил присвятили Україні три пункти історичної декларації.
Тон задала Москва

“Заява Папи й Кирила – це гірше, ніж пакт Молотова-Ріббентропа.
Це як Андрусівська угода 1667” – історик

Папа Франциск: У заяві з Кирилом я мав на увазі, що слід виконувати Мінські угоди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна