Замість України Папа їде у Вірменію, Грузію та Азербайджан

 

У 2016 році Папа Римський Франциск має намір відвідати Вірменію, Грузію та Азербайджан. Про це повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на прес-службу Ватикану.

Повідомляється, що 24 червня відбудеться дводенний візит Франциска у Вірменію. Туди він прибуде на запрошення президента республіки Сержа Саргсяна, католикоса всіх вірмен Гарегіна II й католицької церкви.

На осінь заплановані візити Папи Римського в Грузію і Азербайджан.

“Папа Франциск прийняв запрошення від католікоса-патріарха всієї Грузії Ілії ІІ та від громадських і релігійних властей Грузії й Азербайджану”, – йдеться в повідомленні.

Понтифік відвідає ці дві країни в період з 30 вересня по 2 жовтня 2016 року.

Варто зазначити, що Папа Франциск, починаючи з 2014 року, має вже два запрошення відвідати Україну – від президента Порошенка та прем’єра Яценюка. З огляду не це, деякі ЗМІ припускали, що пастирський візит глави Католицької церкви в Україну відбудеться 2016 року. Однак Ватикан не поспішає оголошувати такий візит.
Низка експертів пояснюють це небажанням Папи Франциска псувати відносини з православною церквою Московського патріархату та Росією загалом.

Нагадаємо, 13 лютого Папа провів історичну зустріч із патріархом РПЦ Кирилом. Вони підписали спільну декларацію, в якій три пункти було присвячено України. “Всі сторони конфлікту на Донбасі” закликали до “розсудливості й діяльної миротворчості”, а розкол в українському православ’ї порадили долати на основі “канонічних” норм.

Крім Кавказу, на ближчий час анонсовано візит Папи на грецький острів Лесбос, звідки відправляють назад до Туреччини незаконних мігрантів.

Читайте також:
Папа Римський у привітанні з Великоднем помолився за “подолання війни” в Україні. ВІДЕО

Папа Франциск мобілізував гуманітарну допомогу католиків для постраждалих від війни в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна