РФ відмовилася обміняти полонених католиків та мусульман з нагоди релігійних свят, – омбудсмен

Україна пропонувала Росії обмін полоненими з нагоди Великодня та Свята розговіння (Ораза-байрам) у мусульман. Але РФ проігнорувала це.

Про це розповів Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у вівторок, 9 квітня.

Україна запропонувала формула обміну 1 до 4, тобто кількість повернутих полонених Росії перевищувала б кількість повернутих української сторони.

У списку, який запропонувала Україна до обміну російській стороні — 1 католик і 146 мусульман. Однак запропоновані списки РФ проігнорувала.

«Як бачимо, навіть послання Папи Римського не додало мотивації росіянам здійснити обмін ні за формулою “всіх на всіх”, ні за інших умов», — сказав Лубінець.

Він додав, що «попри таку нерозумну поведінку російської сторони», Україна готова до обміну за формулою «всіх на всіх» з нагоди відзначення православного Великодня. Таку пропозицію відправили російській стороні. Лубінець додатково звернуся до уповноваженої з прав людини у РФ Тетяни Москалькової.

Як писала “Новинарня“, у великодньому посланні Папа Римський закликав до обміну полоненими між Росією та Україною у форматі “всіх на всіх”.

Читайте також:
Буданов підтримав заклик Папи Римського щодо обміну полоненими між Росією та Україною у форматі “всіх на всіх”, але нагадав про нюанс

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна