У Ватикані пояснили, чому Папа Франциск погодився на георгіївську стрічку

 

У Ватикані прокоментували знімок Папи Франциска з георгіївською стрічкою – символом російської військової агресії, який сколихнув українські соцмережі. Про це сьогодні, 8 травня, повідомляє “Радіо Ватикану”.

4 травня під час загальної аудієнції у Ватикані депутат Державної думи Росії від Компартії Павло Дорохін, вітаючи Папу Франциска, вручив йому георгіївську стрічку.
“Я сказав Папі, що через п’ять днів у нас велике свято – День Перемоги… Просив Папу бути разом із нашим народом і на знак солідарності надіти георгіївську стрічку”, – заявив Дорохін у коментарі “РІА Новості”.
За словами Дорохіна, понтифік привітав його словами “Христос воскресе!” російською мовою, виконав прохання і приколов стрічку на своє вбрання, що засвідчили відповідні фото.

У зв’язку з цим директор Ватиканського прес-центру отець Федеріко Ломбарді пояснив, що Папа не міг знати, що таке “георгіївська стрічка”, адже за межами колишнього Радянського Союзу вона невідома.

Подібні речі під час аудієнцій Папи трапляються досить часто, і заздалегідь передбачити наміри учасників практично неможливо, зазначив речник Святого престолу.

Читайте також:
В Україні готуються штрафувати за носіння “колорадської” стрічки. Законопроект пояснює, чому

8-9 травня: Як зробити мак пам’яті і де взяти зображення для заставок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна