НАБУ не знайшло складу злочину в “квартирах Каська”

 

Національне антикорупційне бюро не знайшло складу злочину в кримінальній справі про службове житло колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська. Про це директор НАБУ Артем Ситник сказав у ході інтернет-конференції на порталі “Ліга.net”.

“Щодо Каська я можу лише сказати, що та частина справи, розслідування якої було доручено НАБУ – стосовно нібито незаконного присвоєння ним квартир, – ми не знайшли там злочину. Якщо ГПУ вважає інакше, то, напевно, керується не тільки правовими міркуваннями”, – сказав Ситник.

Як відомо, 10 квітня співробітники прокуратури зачитали Віталію Каську підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 190 КК (шахрайство), заявивши, що колишній заступник генпрокурора перебуває в статусі підозрюваного.
За версією слідства ГПУ, колишній заступник генпрокурора Касько незаконно заволодів квартирою в Києві. 28 березня суд наклав арешт на його квартиру на бульварі Дружби народів.
Сам Касько заявляв, що розцінює виклики на допит у Генпрокуратуру як помсту з боку керівництва відомства і політичне замовлення. Раніше Касько звинувачував керівництво ГПУ в покриванні корупції і 15 лютого подав у відставку під тиском генпрокурора Шокіна.
В. о. генпрокурора Юрій Севрук вважає розслідування законним і стверджує, що отримання Каськом службової квартири від ГПУ є підозрілим, оскільки на той момент він вже мав квартиру, яку отримав від міста, і вказав неправдиві дані щодо складу сім’ї.
14 квітня Печерський райсуд Києва відмовився задовольнити клопотання прокурорів про арешт Каська, обравши запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.
Генпрокуратура розслідує справу Каська всупереч висновкам НАБУ щодо цього

Крім справи щодо квартир, ГПУ допитала Каська у справі про розслідування злочинів проти Майдану і збирається допитати у справі Януковича.

Читайте також:
За день до суду Касько пояснив, як отримував скандальне житло

Справу про квартири Каська має розслідувати Нацполіція, а не ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна