Розвідка показала розмір відкатів та розкрадань російських вливань у “ДНР/ЛНР”

 

На початку квітня з державного бюджету Російської Федерації на підтримку тимчасово окупованих територій сходу України надійшло близько 800 млн. російських рублів (~305,5 млн. грн.). Про це йдеться в сьогоднішньому зведенні Головного управління розвідки Міноборони України.

Із загальної суми 775 млн. рублів призначається для утримання “тієї частини адміністративного апарату та силових структур так званих “ДНР” та “ЛНР”, де службу за контрактами із російською окупаційною владою проходять переважно місцеві жителі”.

Ще 25 млн. рублів призначено для домінування російської пропаганди – на придбання телекомунікаційного обладнання для Донецького обласного радіотелевізійного передавального центру, станцій-ретрансляторів Тореза й Горлівки, а також для запуску проектів “цифрового мовлення” в містах Луганської області Стаханов, Красний Луч та смт Чорнухине (на ці проекти передбачено 700 тис. руб.).

Паралельно ГУР повідомляє про розкриту схему фінансових махінацій із частиною бюджетних коштів, виділених Росією на утримання окупованих територій Донбасу. За даними ГУР, у схемі безпосередньо беруть участь т. зв. “міністри фінансів” двох псевдореспублік – Євген Мануйлов (“ЛНР”) та Катерина Матющенко (“ДНР”).

Для списання вкрадених коштів активно використовуються проекти відновлення інфраструктури населених пунктів впритул до зони активних бойових дій із застосуванням “револьверного” принципу, коли один об’єкт можуть відновлювати кілька разів та навмисно обстрілюють “вже відновлені” будинки.

Крім того, інформує розвідка, 25% виділених з російського бюджету коштів повертається в Москву корумпованим чиновникам у вигляді “подяки” за їх допомогу в отриманні та списанні;
15-20% – розкрадається на місцях місцевими функціонерами;
близько 10% – призначається співробітникам ФСБ Росії як плата “за дах”.

Читайте також:
Росія вимагає від “глави ДНР” повернути гроші за вкрадене ним “гуманітарне” пальне

Лише на зарплати й пенсії “ДНР/ЛНР” Росія шле понад 1 млрд. євро щороку.
Це більше бюджету Вірменії – розслідування Bild

Представники Ахметова беруть участь у роботі тіньового російського уряду ДНР/ЛНР, – Bild

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна