Представники Ахметова беруть участь у роботі тіньового російського уряду ДНР/ЛНР, – Bild

 

Німецьке видання Bild опублікувало імена колишніх і діючих кремлівських чиновників, які фактично керують окупованим Донбасом, та схему російського адміністрування “Л/ДНР”. Про це інформує ЛІГА.net.

Журналісти Bild отримали доступ до документів так званої “міжвідомчої комісії РФ з надання допомоги постраждалим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей” від 23 жовтня 2015 року.
Комісію створено в грудні 2014 року, її засідання проходять раз на два-чотири тижні. Вона фактично виконує роль адміністрації окупованого Донбасу. За визначенням видання, це “тіньовий уряд” ОРДЛО.

До складу комісії входить заступник прем’єр-міністра Російської Федерації Дмитро Козак. Її секретарем є заступник міністра економіки РФ Сергій Назаров, а також заступник міністра фінансів РФ Леонід Горнін.
За даними джерела Bild, Назаров є фактичним головою комісії. Він інформує друга президента РФ Володимира Путіна Козака про підсумки засідань.

Комісія розділена на шість “робочих груп” – з фінансів і податків, відновлення промисловості, соціальних питань та цивільних послуг, торгівлі енергоресурсами, енергоринку і транспортної інфраструктури.
Робочі групи у свою чергу тісно співпрацюють з російськими міністерствами і знаходяться під загальним керівництвом Федеральної служби безпеки.

Крім того, за даними видання, на одному із засідань комісії в жовтні 2015 року був присутній представник компанії ДТЕК, що належить бізнесменові Рінату Ахметову.

Експерти видання дійшли висновку, що рішення комісії щодо Донбасу ухвалюються як щодо території, підконтрольної Росії.
Лідери бойовиків на засіданні комісії не присутні – їх лише інформують про підсумки зустрічей.

Однією з головних завдань комісії називають “оцінку ефективності збору податків і зборів податковими органами територій (окупованих районів) і розробку пропозицій щодо поліпшення їхнього функціонування та зміцнення бюджетної дисципліни”.

Зазначається, що комісія діє згідно з планом, який передбачає створення маріонеткового утворення на Донбасі, чиє майбутнє вирішуватиметься винятково в Москві. На думку журналістів Bild, це свідчить про провал Мінських угод.

Нагадаємо, нещодавно Bild підрахував, що лише на зарплати й пенсії для “ДНР/ЛНР” Росія шле понад 1 млрд. євро щороку, і це більше бюджету Вірменії.

Читайте також:
Ахметов де-факто погодився очолити ОРДО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна