Ахметов де-факто погодився очолити ОРДО

 

Український бізнесмен Рінат Ахметов готовий на будь-які кроки для припинення війни на Донбасі і залишається прихильником досягнення миру за столом переговорів. Про це повідомив сайт газети “Сегодня”, що належить олігарху, з посиланням на його речників.

Із цього можна зробити висновок, що Ахметов не відкидає можливість очолити адміністрацію Окремих районів Донецької області за узгодженням із Києвом та Москвою, як про це йдеться в статті DT.ua.

“У відповідь на матеріал, опублікований виданням “Дзеркало тижня”, хочу зазначити, що прес-служба Ріната Ахметова ніколи не коментувала й не коментуватиме чутки та домисли. Але якщо ви запитаєте, на що готовий Рінат Ахметов? Рінат Ахметов готовий на все, щоб зупинити війну, щоб припинити страждання людей. Він дійсно готовий зробити все, що від нього залежить, і навіть більше. Головне, щоб не була пролита кров. Рінат Ахметов був і залишається прихильником того, щоб до миру прийшли за столом переговорів”, – повідомила прес-секретар донецького олігарха.

Прес-секретар нагадала, що влітку 2014 року Ахметов абсолютно чітко висловив свою позицію, яка залишається незмінною і сьогодні: “Донбасу без України буде дуже важко. Україні без Донбасу – теж дуже важко. У Булата Окуджави є такі рядки: “возьмемся за руки, друзья, чтоб не пропасть поодиночке”.

“Сьогодні цей заклик дуже актуальний”, – заявив Ахметов.

“На мій погляд, єдиний правильний шлях – це зміни до Конституції, децентралізація влади. Це тоді, коли влада з Києва переходить у регіони. Це тоді, коли владу не призначають, а обирають. І це тоді, коли місцева влада бере відповідальність за сьогодення й майбутнє перед людьми”, – цитує Ахметова його прес-служба.

Читайте також:
Замість змін Конституції ЄС тепер вимагає від України виборів в ОРДЛО

“Я глибоко переконаний, що щасливим Донбас може бути тільки в єдиній Україні”, – повторив бізнесмен і президент ФК “Шахтар”.

Варто нагадати, що після початку російської агресії Рінат Ахметов – один із “господарів Донбасу” – виїхав з України і живе в Лондоні. Водночас у Донецьку продовжує працювати його благодійний фонд.

Читайте також:
Forbes: Ахметов за рік втратив $4,4 млрд.

За що волонтерів, які співпрацювали з Ахметовим, видворили з “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна