Росія вимагає від “глави ДНР” повернути гроші за вкрадене ним “гуманітарне” пальне

 

“Гуманітарне” пальне, яке Росія постачає для потреб так званої “ДНР” та армії сепаратистів, розкрадає безпосередньо ватажок “молодої республіки” Олександр Захарченко, пускаючи на продаж через мережу “віджатих” автозаправок. У Москві одну таку крадіжку розкрили та вимагають розплати. Про це йдеться в сьогоднішньому зведенні Головного управління розвідки МО України.

“Підтверджено чергові факти безпосередньої участі керівництва т.зв. ДНР у розкраданні тієї частини бюджету Росії, що виділяється на продовження збройної агресії проти України та утримання тимчасово окупованих територій Донбасу”, – зазначено в повідомленні ГУР.

За даними розвідки, на початку березня органи військової прокуратури та ФСБ Російської Федерації викрили схему розкрадання значного обсягу пального з ешелонів, що регулярно прибувають з Росії до Іловайська. Було доведено безпосередню причетність до цього злочину “глави ДНР” Олександра Захарченка та колишнього секретаря “радбезу ДНР” Олександра Ходаковського.

“Зазначені злодії реалізували вкрадене пальне через незаконно привласнені АЗС відомих українських мереж “Паралель” та “ОККО”, – йдеться у зведенні.

На адресу Захарченка та Ходаковського Генеральною прокуратурою РФ направлені приписи з вимогою повернути до російського бюджету загальну суму вартості викраденого пального.

“Встановлено, що відмова Олександра Захарченка визнати свою провину та намагання перекласти всю відповідальність на Олександра Ходаковського стала тією останньою краплею, що змусила Ходаковського заявити про намір оприлюднити “резонансні” матеріали, щодо причетності голови “ДНР” до тяжких кримінальних злочинів”, – переказує ГУР МО.

Принагідно українська розвідка інформує про чергові факти постачання з території Росії паливно-мастильних матеріалів та боєприпасів для потреб 1-го й 2-го армійських корпусів – “армій ДНР/ЛНР”. Так, останніми днями до Макіївки прибуло 160 тонн дизельного пального та три вагони з боєприпасами; у Краснодон – 500 тонн дизпалива та 540 тонн бензину; у Ровеньки – 260 тонн дизельного пального та 400 тонн бензину.

Читайте також:
В окупованому Краснодоні невідомі підірвали ешелон із дизпаливом та вугіллям. ВІДЕО

Лише на зарплати й пенсії “ДНР/ЛНР” Росія шле понад 1 млрд. євро щороку.
Це більше бюджету Вірменії – розслідування Bild

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.