Нетверезий голова Броварської РДА Майбоженко збив чотирьох людей в центрі міста. Його вже затримали, відкрито провадження. ОНОВЛЕНО, ДОПОВНЕНО

оновлено, доповнено

Голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка звільнять після сьогоднішньої ДТП, внаслідок якої постраждали люди. Поліція вже затримала його та відкрила кримінальне провадження.

Про звільнення з посади Майбоженка повідомив  у п’ятницю, 26 квітня, голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

“Це єдиний правильний крок після жахливого інциденту, який стався в Броварах і внаслідок якого постраждали 4 людини. Зокрема 3 дорослих та одна дитина. Потерпілим надається вся необхідна допомога, насамперед медична”, – написав Кравченко.

Він також додав:

“Подібна поведінка посадовця неприпустима! Я звертаюся до правоохоронців – в найкоротший термін дати належну правову оцінку цій події. Наполягаю на об’єктивному, неупередженому розслідуванні та справедливому покаранні. Ситуацію триматиму на особистому контролі”.

Напередодні в місцевих соцмережах почала з’являтись інформація щодо того, що неподалік зупинки ” Завод Порошинка” у Броварах” водій не впорався з керуванням, виїхав на пішоходу зону та клумбу. Пізніше очевидці повідомили, що чоловік на автомобілі Volvo в’їхав у натовп людей на пішоходному переході.

Пізніше на ДТП зреагувала і Національна поліція України. За даними правоохоронців, розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 286-1 – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння Кримінального кодексу України.

Зазначається, що перевірка на прилад “Драгер” на вміст алкоголю у водія показала 2,31 проміле. Чоловік затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

“Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. У результаті четверо людей отримали травми різного ступеня тяжкості. Серед постраждалих – дитина”, – повідомили в Нацполі.

Читайте також:
Нардепу Ніколаєнку обрали запобіжний захід у справі про смертельну ДТП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна