Нардепу Ніколаєнку обрали запобіжний захід у справі про смертельну ДТП

Нардепу від “Батьківщини” Андрію Ніколаєнку, який 3 жовтня збив на смерть  18-річну дівчину на трасі Київ – Чоп, обрали запобіжний захід.

Рішення у справі про смертельну ДТП 9 листопада оголосив Печерський райсуд Києва. Про це повідомляє “Українська правда”.

Згідно з рішенням судді Юлії Головко, нардепа відправили під цілодобовий домашній арешт до 4 січня 2024 року. Окрім цього, він буде змушений носити електронний браслет.

Контекст

Народний депутат від “Батьківщини” Андрій Ніколаєнко вранці 3 листопада збив на смерть на своєму автомобілі 18-річну дівчину на трасі Київ – Чоп у селі Березівка Житомирського району.

Про цю ДТП повідомили в пресслужбі Національної поліції України в п’ятницю, 3 листопада, ім’я нардепа озвучила “Українська правда” з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

“За даними джерел, попередньо відомо, що в автомобілі народний обранець перебував із дружиною”, – пише “УП”.

У Нацполіції уточнили, що водій автомобіля “Mercedes-Benz GLE” здійснив наїзд на пішохода, рухаючись у напрямку м. Чоп у крайній лівій смузі руху.

Там підтвердили, що за кермом був 44-річний житель Київщини, народний депутат України, але не повідомили, хто саме.

На місці події працюють слідчо-оперативні групи ГУНП в Житомирській області та Житомирського райуправління поліції. Триває з’ясування всіх обставин події.

Попередня правова кваліфікація – ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Призначено ряд відповідних експертиз.

Після появи інформації у медіа народний депутат Ніколаєнко підтвердив, що справді перебував за кермом авто, під колесами якого загинула людина.

Він запевнив, що всіляко сприятиме слідчим діям, які зараз проводить ДБР, та добровільно пройде всі необхідні експертизи.

“Я був тверезим, я не порушував правил, але трагедії уникнути не вдалося”, – наголосив нардеп.

Перше засідання у справі про смертельну ДТП відбулося 7 листопада, однак суддя оголосила перерву до 8 листопада, пояснивши це тим, що нині має бути і на інших засіданнях.

Прокурор під час виступу зазначив, що підозрюваний рухався зі швидкістю 146 кілометрів на годину, при цьому що дозволена швидкість на цій трасі — 110 кілометрів на годину. Наразі експертиза швидкості, з якою рухався Ніколаєнко, ще не готова. Вдалося лише провести слідчий експеримент, на якому змоделювали ситуацію, наближену до ДТП. Крім того, на слідчому експерименті був присутній свідок ДТП.

Нардеп заявив, що загибла намагалася перебігти дорогу в невстановленому місці.

Підтримати Ніколаєнка прийшли інші депутати. Нардеп від “Слуги народу” Дмитро Разумков заявив, що прийшов взяти підозрюваного на поруки, бо вважає, “що, на жаль, це необ’єктивні підходи”.

Читайте також:
На Броварській трасі працівниця правоохоронного органу насмерть збила бійця ДФТГ біля блокпосту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна