Суд не обрав запобіжний захід нардепу Ніколаєнку в справі про смертельну ДТП

Печерський районний суд Києва не обрав запобіжний захід народному депутату від “Батьківщини” Андрієві Ніколаєнку.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Засідання відбулося 7 листопада, однак суддя оголосила перерву до 8 листопада, пояснивши це тим, що нині має бути і на інших засіданнях.

Прокурор під час виступу зазначив, що підозрюваний рухався зі швидкістю 146 кілометрів на годину, при цьому що дозволена швидкість на цій трасі — 110 кілометрів на годину. Наразі експертиза швидкості, з якою рухався Ніколаєнко, ще не готова. Вдалося лише провести слідчий експеримент, на якому змоделювали ситуацію, наближену до ДТП. Крім того, на слідчому експерименті був присутній свідок ДТП.

Нардеп заявив, що загибла намагалася перебігти дорогу в невстановленому місці.

Підтримати Ніколаєнка прийшли інші депутати. Нардеп від “Слуги народу” Дмитро Разумков заявив, що прийшов взяти підозрюваного на поруки, бо вважає, “що, на жаль, це необ’єктивні підходи”.

“У нас є інший колега в парламенті, який потрапив у аналогічну ситуацію, але до нього жодних запитань немає, обмежувального заходу до нього не застосовували”, — сказав Разумков.

Як писала “Новинарня“, за даними слідства, депутат за кермом Mercedes-Benz GLE рухався у напрямку Чопа у крайній лівій смузі руху та наїхав на пішохідку. Унаслідок ДТП 18-річна дівчина загинула на місці події. З кадрів, які опублікували правоохоронці, видно, що біля місця ДТП не було пішохідного переходу.

Читайте також:
Депутату Ніколаєнку, який на смерть збив 18-річну дівчину, оголосили про підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна