У США втричі збільшать виробництво боєприпасів

У США хочуть втричі збільшити виробництво артилерійських снарядів калібром 155 мм. Таким чином, до наступного літа країна хоче виготовляти 100 тисяч боєприпасів на місяць.

Про це пише видання DefenceOne.

Там зазначають, що після підписання нового оборонного контракту, Вашингтон у 6 разів наростив виробництво артснарядів від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Наразі американські заводи виробляють 30 тисяч снарядів.

У перспективі американська оборонка буде здатна випускати 1,2 млн артилерійських снарядів на рік.

У виданні також зазначають, що артилерійські снаряди стануть частиною нового пакету допомоги на 1 млрд доларів, про який США оголосили в середу 24 квітня.

Контекст

Президент США Джо Байден 24 квітня підписав ухвалений Конгресом із великою затримкою пакет законів, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні, а також допомогу іншим союзникам США.

Ракета ATACMS. Фото: WHITE SANDS MISSILE RANGE PUBLIC AFFAIRS

Того ж дня Пентагон оголосив про надання нового пакету озброєнь і військової техніки для України на суму $1 млрд. Західні медіа пишуть, що в пакеті є далекобійні ракети ATACMS.

Раніше американські ЗМІ з посиланням на джерела стверджували, що Україна отримала ATACMS у межах попереднього пакета військової допомоги на 300 мільйонів доларів, оголошеного 12 березня, й уже щонайменше двічі застосувала їх по російських цілях у тимчасово окупованому Криму та Запорізькій області.

Читайте також:
Зеленський зреагував на пакет допомоги від США: “Будемо робити все, щоб компенсувати пів року, які минули в дебатах”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна