Ділиться верстатами, напівпровідниками та іншим. У США заявили, що Китай нині є основним постачальником військового комплексу РФ

Китай нині є основним постачальником критично важливих компонентів для загарбницької війни, яку РФ веде проти України. Такі зусилля Пекіна підживлюють найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни.

Про це пише Reuters з посиланням на заяву Державного секретаря США Ентоні Блінкен, яку він сказав на пресконференції після закінчення зустрічі міністрів закордонних справ країн G7, цитує “ЄП” 19 квітня.

“Ми бачимо, як КНР ділиться верстатами, напівпровідниками, іншими товарами подвійного призначення, які допомогли Росії відновити оборонно-промислову галузь”, – зазначив він.

Блінкен заявив, що Вашингтон дуже чітко дав зрозуміти Китаю та іншим, що вони не повинні допомагати РФ у військових діях в Україні.

“Китай не може мати і те, і інше… Ви хочете мати позитивні, дружні відносини з країнами Європи, водночас ви підживлюєте найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни”, – наголосив він.

Читайте також:
Китай виступив за мирну конференцію, але за умови спільної участі Росії й України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна