Чотири доби дороги додому. Україна повернула депортовану до Росії 17-річну дівчину

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій спільно із громадською спілкою “Українська мережа за права дитини” повернули ще одну депортовану до Росії дитину – 17-річну Мирославу.

Про це Мінреінтеграції повідомило у Telegram.

У 2014 році дівчина залишилася без батьків, а півтора року тому всупереч власному бажанню її відправили із тимчасово окупованої території навчатися в Росію. Там вона жила у гуртожитку та намагалася знайти “хоч когось, хто міг би підтримати та допомогти”.

Мінреінтеграції повідомляє, що інформація про місце перебування Мирослави надійшла в Україну від небайдужих людей.

“Це і стало порятунком. За повернення дівчинки взялися представники “Української мережі за права дитини” у тісній співпраці з Мінреінтеграції в межах проєкту “Шлях додому”. Увесь час були з нею на зв’язку. В тому числі на маршруті слідування. Чотири доби важкої дороги й ось нарешті вона вже в Україні”, – розповіли у відомстві.

Мінреінтеграції також висловило вдячність уповноваженій президента з прав дитини Дарʼї Герасимчук, МЗС України, посольству України в Білорусі, Генеральному консульству України в Любліні, Ковельській райдержадміністрації, Держприкордонслужбі та голові правління Української мережі за права дитини Дар’ї Касьяновій.

Читайте також:
З окупованої Херсонщини повернули ще двох підлітків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна