Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під прикриттям “відрядження”

Заступника голови Полтавської обласної ради підозрюють у підробці документів для виїзду за кордон начебто у відрядження, під час якого він подорожував Європою.

Про це повідомили у вівторок, 16 квітня, в Службі безпеки України (СБУ), Офісі генерального прокурора та Державному бюро розслідувань (ДБР).

За даними слідства, у березні 2023 року посадовець оформив собі службове відрядження до міста Бидгощ у Польщі, де він начебто мав провести зустрічі з українцями, які тимчасово там перебувають, щоб розв’язати їхні соціально-побутові питання.

Однак, прибувши 23 березня 2023 року до Кракова, він сів на літак до Португалії. Там він пробув весь час, виділений на «відрядження» — до квітня 2023 року.

Під час подорожі депутат користувався своїми банківськими картками для сплати рахунків у закордонних готелях, ресторанах та магазинах. Також, за даними слідчих, під час перебування за кордоном депутат підписав довіреність на іноземну громадянку для придбання собі нерухомості в Євросоюзі.

Повернувшись в Україну, підозрюваний прозвітував про успішно виконану мету відрядження та отримав заробітну плату за цей час. За словами слідчих, це завдало матеріальної шкоди місцевому бюджету.

Під час обшуків у депутата вилучили оригінали документів, зокрема іноземних, щодо його проживання та маршрутів поїздок за межами України, а також мобільні телефони з доказами.

Посадовцю повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 366 — службове підроблення;
  • ч. 1 ст. 190 — шахрайство;
  • ч. 4  ст. 358 — підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

Йому загрожує обмеження волі до трьох років. Зараз розв’язують питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Читайте також:
“ЗСУ – провідний туроператор”. Як військовослужбовці їздять у відпустку за кордон: враження, поради, покрокові інструкції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна