Литва надає 3 млн євро на виробництво FPV-дронів для України

За результатами засідання керівної групи Коаліції безпілотників, Литва виділить EUR3 млн на виробництво FPV-дронів для України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Крім того, Німеччина передасть Україні розвідувальні БПЛА VECTOR 211, водночас Нідерланди підтвердили свої наміри контрактувати партії дронів Heidrun RQ-35 на €200 млн у співпраці з Данією і Німеччиною.

“Ситуація на фронті змінюється щодня, ворог продовжує атакувати цивільні об’єкти, особливо енергетичну інфраструктуру. Ми потребуємо інструментів для асиметричної відповіді. Час для обговорення рішень спливає, нам це потрібно вже зараз”, – зазначила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко, звертаючись до учасників засідання.

“Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс закликав присутніх щодня памʼятати, що війна продовжується, тож час усім учасникам долучитися до підтримки ініціативи, яка набирає обертів і очікує на приєднання нових країн”, – повідомляє пресслужба.

Читайте також:
Литва передасть Україні енергообладнання з власних ТЕЦ і АЕС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна