Бригадний генерал Володимир Шведюк очолив ОК “Захід”

Командувачем військ оперативного командування “Захід” призначено бригадного генерала Володимира Шведюка.

Про це йдеться у його зверненні на сторінці ОК “Захід” у фейсбуці.

Володимир Шведюк

“Шановні офіцери, сержанти, солдати! Відсьогодні маю за честь очолити, без перебільшень, одне із найпотужніших військових з’єднань Збройних сил України”, – написав Шведюк.

Він подякував командуванню за довіру й запевнив, що прагне, аби командування ОК “Захід” “стало зразком військової досконалості та тактичної майстерності”.

“Разом ми зміцнимо нашу обороноздатність і продемонструємо непохитну відданість захисту нашої країни. Нам немає іншого вибору, як перемогти. І ми це зробимо”, – наголосив генерал.

Довідково

Володимир Шведюк родом з Вінниччини. Закінчив Національну академію оборони України.

У 2015 році він був призначений на посаду начальника штабу — першого заступника командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади.

У 2018−2019 роках Шведюк був командиром 59-ї окремої мотопіхотної бригади.

До березня 2022 року обіймав посаду заступника командувача Сил територіальної оборони ЗСУ. З березня 2022-го очолював штаб угруповання Об’єднаних сил. У червні 2022 року отримав звання бригадного генерала.

Із січня 2024-го Шведюк був заступником командувача Сил ТрО ЗСУ.

Контекст

Як писала “Новинарня” раніше, 9 квітня народний депутат України від партії “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко повідомив про зміну командувачів оперативних командувань “Південь” і “Захід” – Андрія Ковальчука та Сергія Літвінова.

За словами Гончаренка, командувачем ОК “Південь” призначено полковника Геннадія Шаповалова, колишнього командира 59-ї бригади, а командувачем ОК “Захід” – бригадного генерала Володимира Шведюка, який служив у Силах Територіальної оборони.

Після цього в командуванні Сухопутних військ ЗСУ журналістам повідомили, що Ковальчука й Літвінова не звільнили з лав Збройних сил України, а перевели в межах просування по службі на вищі ланки: перший став начальником Військової академії в Одесі, а другий – заступником начальника Національного університету оборони України.

Читайте також:
Військову академію Одеси очолив генерал Андрій Ковальчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна