Військову академію Одеси очолив генерал Андрій Ковальчук

Військову академію Одеси очолив Герой України генерал-майор Андрій Ковальчук.

Про це повідомила військова частина у п’ятницю, 12 квітня.

“Призначення генерал-майора Андрія Ковальчука на посаду начальника Одеської військової академії є не лише важливою подією для самої академії, а й для всієї країни. Його винятковий досвід у військовій справі, відвага і відданість принесуть новий рівень в освітній процес та підготовку майбутніх офіцерів.

Ковальчук не лише захищав нашу країну на фронті, але й випробував себе у складних миротворчих місіях. Під його керівництвом, академія стане не лише місцем навчання, але і центром розвитку військового досвіду та культури”, – йдеться в повідомленні.

Попередня посада Ковальчука – командувач військ оперативного командування “Південь”.

У своєму зверненні, оприлюдненому також 12 квітня, Ковальчук повідомив про відставку з цієї посади й перехід у сферу навчання військовослужбовців.

Він подякував військовослужбовцям та жителям південних регіонів України за співпрацю протягом двох з половиною років служби в ОК.

“Ми з вами пліч-о-пліч пройшли ледь не найбільш критичний етап – перевірку готовності до загрози, всі масштаби якої складно було навіть уявити. Зуміли зупинити навалу ворожої орди, коли здавалось, що сил і потужностей замало. Але в єдності звичайних цивільних людей, Збройних сил України, всіх військових формувань, правоохоронних органів і структур, потужного волонтерського руху створювалась наша з вами легендарна незламність, живиться і сьогодні наша з вами віра в Перемогу!

Ми разом звільнили від окупанта частину Одещини – острів Зміїний – і левову частку територіального моря України, Миколаївщину і Херсонщину на правому березі Дніпра. Ми виконували бойові завдання, відбиваючи зухвалий ворожий десант, відкидаючи і потопляючи ворожі кораблі, створюючи безпрецедентні історичні факти новітньої ери наших Збройних сил”, – наголосив Ковальчук.

І повідомив, що “залишається в єдиній армійській родині” та надалі виховуватиме молодих офіцерів.

“У вихованні молодих офіцерів впроваджуватиму ті самі принципи й вимоги, що завжди мав і маю до себе й тих, кого веду за собою: честь, порядність, патріотизм, відповідальність, відвага і розсудливість, – з цього зростає справжній командир, який здатний бути взірцем для наслідування і виховувати власним прикладом свій бойовий колектив”.

Контекст

Як писала “Новинарня” раніше, 9 квітня народний депутат України від партії “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко повідомив про зміну командувачів оперативних командувань “Південь” і “Захід” – Андрія Ковальчука та Сергія Літвінова.

За словами Гончаренка, командувачем ОК “Південь” призначено полковника Геннадія Шаповалова, колишнього командира 59-ї бригади, а командувачем ОК “Захід” – бригадного генерала Володимира Шведюка, який служив у Силах Територіальної оборони.

Після цього в командуванні Сухопутних військ ЗСУ журналістам повідомили, що Ковальчука й Літвінова не звільнили з лав Збройних сил України, а перевели в межах просування по службі на вищі ланки: перший став начальником Військової академії в Одесі, а другий – заступником начальника Національного університету оборони України.

Читайте також велике інтерв’ю “Новинарні” з генералом Ковальчуком:
“Із ЛАП смерті”. Бойовий генерал Андрій Ковальчук – про невідомі сторінки оборони Луганського аеропорту

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна