Конгресмен-республіканець розповів, коли Палата представників США розгляне допомогу Україні і які шанси на її ухвалення

Палата представників США розгляне питання фінансування допомоги Україні у війні з РФ уже наступного тижня. Очікується, що її схвалить переважна більшість конгресменів.

Про це в неділю, 14 квітня, заявив голова розвідувального комітету Палати представників, конгресмен-республіканець Майк Тернер в ефірі NBC News.

Він зазначив, що всі розуміють, що Росія починає завойовувати позиції, а Україна починає втрачати здатність захищати себе. Тож США повинні активізуватися і надати Україні зброю, якої вона потребує.

“І я думаю, що цього тижня ми побачимо переважну підтримку в цьому питанні в Палаті представників”, — додав конгресмен.

Водночас, як повідомляє CNN, спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що наступного тижня конгресмени спробують ухвалити проєкт з додатковою допомогою для Ізраїлю, деталі якого узгоджуються.

Втім, він не уточнив, чи йдеться про схвалений Сенатом проєкт, який передбачає допомогу в тому числі і Україні, і Ізраїлю, чи якийсь новий.

Водночас лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що Палата представників має ухвалити схвалений Сенатом пакет допомоги з національної безпеки, який включає фінансування Ізраїлю і України.

“З огляду на події, що сталися вночі, стає ще більш очевидним, що найкращий спосіб допомогти Ізраїлю — це швидке ухвалення Палатою представників двопартійного доповнення до закону про національну безпеку, прийнятого Сенатом, уже наступного тижня”, — цитує Шумера CNN.

Читайте також:
Зеленський розповів, чого Україні не вистачає для контрнаступу, і прокоментував затримку допомоги від США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна