Євлаш пояснив, чи зможе Patriot протистояти новій ракеті Х-69, якою РФ била по Трипільській ТЕС

Українські фахівці вивчають нову російську ракету Х-69, яку ворог застосував під час удару по Трипільській ТЕС. Найімовірніше, система Patriot також зможе їй протистояти.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, коментуючи питання застосування росіянами ракети Х-69.

«Це покращена система версії Х-59. Наразі встановлюється, яка саме була це ракета, який був її тип. Попередньо Росія вже застосовувала подібні ракети раніше. Це свіжі ракети, деталі яких виготовлені у 2023 році. Тобто ми можемо бачити, що Росія постійно продовжує намагатись виготовляти нові ракети. Однак все залежить від успішності їх продукування, на скільки швидко вони зможуть забезпечувати себе різними напівпровідниками, чіпами, мікросхемами та ін. Звісно, що ракета Х-69 – це нова ракета для нас, тому ми в тому числі вивчаємо, як можна їй протидіяти. Найімовірніше, що Patriot також зможе їй протистояти, оскільки він боровся і з достатньо більш складними типами ракет, як «Циркон» та «Кинджал»», – повідомив Євлаш, його цитує “Укрінформ”.

Коментуючи удари ворога по Харкову, речник наголосив, що надзвичайно коротка відстань міста до кордону з РФ ускладнює роботу з протидії цим ударам.

«Відстань від кордону із Харковом з територією Росії надзвичайно коротка і росіяни часто застосовують ЗРК С-300, як балістичні, для того, аби завдати удару. Відстань дуже часто вирішує питання і швидкість дуже велика, з якою летять ці ракети. Вона дає досить мало часу на ефективне застосування наших систем. Тому єдине тут ефективне рішення може бути – це стримування саме тактичної авіації ворога, який застосовує керовані авіаційні бомби в тому числі, ну і звичайно, що це виявлення цих систем і випередження їх в завданні вогневого удару, нанесення контрударів», – зазначив речник.

Як писала “Новинарня“, внаслідок масованої ракетної атаки в ніч на 11 квітня армія РФ повністю знищила найпотужнішу електростанцію в Київській області — Трипільську ТЕС, заявив голова наглядової ради ПАТ “Центренерго” Андрій Гота.
Трипільська ТЕС була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Читайте також:
Можуть бути гірші за “Кинджали”: для атаки на Трипільську ТЕС ворог використав нові крилаті ракети Х-69, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна